EXPO MILANO 2015 Iohannis a vizitat pavilioanele Italiei și Vaticanului

Trimisul special al AGERPRES, Cătălin Alexandru, transmite: Președintele Klaus Iohannis a vizitat joi pavilioanele Vaticanului și ale Italiei de la Expo Milano 2015, iar la final a avut o discuție scurtă cu Giuseppe Sala, comisarul general al expoziției mondiale. Întrebat ce părere are despre tema aleasă la Expo Milano 2015 — "Hrănirea planetei, energie pentru viață", Klaus Iohannis a afirmat că aceasta este o temă "deopotrivă interesantă și prin simplitate și foarte aproape de fiecare".

"Mesajul pe care l-am înțeles eu este să avem grijă de pământ cum el are grijă de noi", a spus șeful statului român.

Conform site-ului manifestării, pavilionul Italiei, țara organizatoare a Expoziției Universale 2015, prezintă sub sloganul "Pepinieră" elementele de excelență italiene: cultura și tradițiile naționale legate de hrană și alimentație, caracterizate prin calitatea ridicată a materiilor prime și a produselor finite Made in Italy.

Metafora pepinierei poate fi interpretată fie ca o "pepinieră" de idei, propuneri și soluții pe care Italia le imaginează pentru ea și pentru comunitatea internațională, fie un laborator de dezvoltare și formare, care ajută talentele să "germineze". Copacul reprezintă viața, natura primitivă, imaginea centrală în jurul căreia se așează totul. În planul orizontal al plantei, rădăcinile asigură legătura între diferite zone geografice.

La rândul său, Vaticanul participă oficial la expoziție cu un pavilion propriu, intitulat "Nu doar cu pâine", ce sugerează o completare la tema centrală de 'hrănire a planetei". Spațiul expozițional al Vaticanului este împărțit în patru tematici: "o grădină de îngrijit", "hrană de împărțit", "un aliment numit educație" și "o pâine care să-l facă pe Dumnezeu prezent în lume".

Anterior, președintele Klaus Iohannis a vizitat și pavilionul României de care s-a declarat "foarte plăcut impresionat", afirmând că acesta, deși nu impresionează prin mărime, impresionează prin conceptul abordat, care se integrează în tema expoziției mondiale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

3 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…