Fostul prefect de Iaşi, Radu Prisăcaru, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Fostul prefect de Iaşi, Radu Prisăcaru, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Fostul prefect al judeţului Iaşi Radu Prisăcaru a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, acesta fiind acuzat în 2006 că a cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma să le primească o familie din Iaşi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Prisăcaru la patru ani de închisoare cu executare, menţinând decizia Curţii de Apel Iaşi din decembrie 2011.

Fostul şef al Agenţiei Domeniului Statului Iaşi, Flavius Ioniţă, achitat de Curtea de Apel Iaşi, a fost condamnat la trei ani de închisoare, ca şi avocatul Toni Baltag, care fusese de asemenea achitat.

Pedeapsa primită iniţial de omul de afaceri Cristian Maftei, de cinci ani de închisoare cu executare, a fost majorată la şase ani.

În luna august 2006, prefectul de Iaşi Radu Prisăcaru, avocatul Toni Baltag, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului Iaşi Flavius Ioniţă şi omul de afaceri Cristian Maftei au fost acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită.

Fostul prefect a fost acuzat că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma să le primească o familie din Iaşi, intermediarul afacerii fiind Cristian Maftei.

Membrii familiei respective au formulat plângere la DNA împotriva lui Radu Prisăcaru, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare pentru 29 de zile. Ulterior, judecătorii au decis ca fostul prefect să fie cercetat în stare de libertate.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății