Fostul secretar de stat Alin Țucmeanu, arestat preventiv

Fostul secretar de stat Alin Țucmeanu, arestat preventiv

Tribunalul București a admis marți seara cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului secretar de stat din Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu, acuzat de luare de mită și complicitate la dare de mită. În același dosar a fost arestat și omul de afaceri Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de dare de mită.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Țucmeanu și Vodislav vor fi duși în arestul Poliției Capitalei.

Potrivit DNA, Alin Țucmeanu este acuzat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acceptat, în perioada iulie-noiembrie 2015, promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Spiridon Vodislav, pentru a aproba finanțarea unui contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească și societatea reprezentată de acesta din urmă.

De asemenea, procurorii spun că Țucmeanu l-a ajutat pe Vodislav să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract și a insistat pe lângă acestea, asigurându-le de 'seriozitatea' omului de afaceri și de faptul că el își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

Alin Țucmeanu a fost eliberat din funcția de secretar de stat după ce a fost reținut luni de procurorii DNA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”