Gabriela Podașcă: PSD îi solicită Alinei Gorghiu să îl suspende pe Adomniței din toate funcțiile deținute

Gabriela Podașcă: PSD îi solicită Alinei Gorghiu să îl suspende pe Adomniței din toate funcțiile deținute

PSD îi cere Alinei Gorghiu, copreședinte PNL, să îl suspende din toate funcțiile politice pe președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al social-democraților, Gabriela Podașcă.

"Având în vedere punerea în mișcare a acțiunii penale a Direcției Naționale Anticorupție împotriva președintelui Consiliului Județean Iași Cristian Adomniței și cercetarea acestuia sub control judiciar, Partidul Social Democrat îi solicită Alinei Gorghiu, în calitate de copreședinte al Partidului Național Liberal, să îl suspende pe Cristian Adomniței din toate funcțiile politice deținute. (...) Ar fi un gest de minimă decență", a spus Podașcă într-o conferință de presă.

Ea a subliniat că, în opinia PSD, "lipsa de reacție a Alinei Gorghiu este inadmisibilă și reprezintă ''ipocrizia care conduce astăzi Partidul Național Liberal".

"Copreședinta PNL ignoră de fapt pur și simplu corupția din propriul partid și în special din cazul Adomniței. (...) Nu o deranjează nici măcar cazul domnului Vosganian, încă neanchetat, fiindcă a fost protejat în mod evident de senatorii PNL", a spus Podașcă, adăugând că pe Alina Gorghiu nu o deranjează nici faptul că aproape jumătate din colegii ei din PNL, din vechiul PDL, sunt acuzați că ar fi finanțat campaniile electorale din 2012 din banii din șpagă.

Purtătorul de cuvânt PSD a susținut că Alina Gorghiu nu este ''în măsură să dea lecții de moralitate politică nimănui''.

"Firma la care Alina Gorghiu era acționar a primit contracte de la AVAS în perioada în care Alina Gorghiu era încă consilier al președintelui AVAS. (...) Alina Gorghiu nu este în măsură să dea lecții de moralitate politică nimănui, atâta timp cât pe ea nu o deranjează propria corupție din propriul partid. Așa cum ați văzut în stenogramele apărute public, în vreme ce copreședinta PNL-ului vorbește despre unificarea dreptei și coagularea unui mare partid de dreapta, colegii ei se bat pe funcții pe care nici măcar nu le au", a mai spus Gabriela Podașcă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...