Harghita: Aproape 600 de persoane, la o plimbare cu bicicletele organizată de Jandarmerie - FOTO

Harghita: Aproape 600 de persoane, la o plimbare cu bicicletele organizată de Jandarmerie - FOTO

Aproape 600 de persoane din oraşele harghitene Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc şi Topliţa au participat, sâmbătă, la o plimbare cu bicicletele, acţiunea fiind organizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, pentru a marca 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Harghita: Aproape 600 de persoane, la o plimbare cu bicicletele organizată de Jandarmerie (Imagine: Daniela Mezey/Mediafax Foto)

Acţiunea organizată, sâmbătă, la iniţiativa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, în colaborare cu Federaţia Română de Ciclism, a promovat mişcarea în aer liber şi s-a desfăşurat simultan în oraşele Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc şi Topliţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit organizatorilor, aproape 600 de persoane din Harghita, de toate vârstele, au luat startul la o plimbare cu bicicletele.

Traseele au avut lungimi cuprinse între şase kilometri, la Gheorgheni şi Topliţa, şi aproximativ zece kilometri, la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

"În Miercurea Ciuc s-a pornit de pe platoul din faţa Palatului Administrativ, s-a urcat până la Şumuleu-Ciuc, apoi ne-am întors pe drumul de centură al oraşului, de unde am plecat. Nu a fost un concurs, a fost un marş de promovare a mişcării, s-a mers în plimbare, nu ne-am grăbit pentru că am avut şi copii cu noi. În total, am parcurs 10,4 kilometri în aproximativ o oră şi jumătate. Am avut noroc, pentru că abia la întoarcere au început să cadă câţiva stropi de ploaie, ne-am simţit bine şi sperăm să ne mai întâlnim la astfel de evenimente", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Lucian Păun, reprezentant al organizatorilor.

La plimbarea cu bicicletele a participat şi primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, un adept al acestui mijloc de transport, împreună cu doi din cei cinci copii ai săi.

"Pentru ceea ce au făcut jandarmii, jos pălăria! Şi le mulţumesc că sunt în concordanţă cu politica noastră locală, de promovare a mersului pe bicicletă", a afirmat Raduly.

Evenimentul - o premieră în Harghita - a marcat împlinirea a 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, la 3 aprilie.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre