Harghita: Premierul Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă la cea de-a 26-a ediție a Universității de Vară 'Tusvanyos', el sosind deja în stațiunea harghiteană Băile Tușnad. Premierul ungar va participa sâmbătă la o dezbatere, alături de europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo, discuția urmând să fie moderată de președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt.

Viktor Orban a postat o fotografie pe o rețea de socializare, în care se află pe o terasă, în Băile Tușnad, alături de o fetiță, cel mai probabil fiica sa, însoțită de mesajul: Erdélyben, otthon (nr: În Ardeal, acasă).

Potrivit unor surse locale, la fel ca și în anii precedenți, premierul Ungariei va avea, în cursul serii de vineri o întâlnire cu ușile închise, cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul căreia vor fi abordate probleme care vizează comunitatea maghiară din România. De asemenea, Orban ar urma să aibă o discuție și cu alți reprezentanți ai maghiarilor din Ucraina, Croația sau Serbia, care se află la Băile Tușnad.

La cea de-a 26-a ediție a Universității de Vară și Taberei Studențești de la Băile Tușnad au fost invitați aproximativ 200 de lectori, reprezentanți ai Guvernului de la Budapesta, specialiști, profesori universitari, oameni de afaceri, cercetători sau diplomați, cu precădere din Ungaria, dar și din România. Au fost abordate subiecte politice, economice, culturale și au avut loc numeroase concerte.

Organizatorii susțin că pe toată perioada taberei, numărul total al participanților va ajunge la 45-50.000.

Evenimentul de la Băile Tușnad este organizat de Fundația Pro Minoritate Budapesta și de Consiliul Tineretului Maghiar din România, în parteneriat cu mai multe asociații și fundații din cele două țări. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 EXCEPȚIONAL / Sebastian Lăzăroiu îi pune Proastei României întrebările pe care vuvuzelele PSD chemate la „dezbat…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate