Harghita: Premierul Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă la cea de-a 26-a ediție a Universității de Vară 'Tusvanyos', el sosind deja în stațiunea harghiteană Băile Tușnad. Premierul ungar va participa sâmbătă la o dezbatere, alături de europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo, discuția urmând să fie moderată de președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt.

Viktor Orban a postat o fotografie pe o rețea de socializare, în care se află pe o terasă, în Băile Tușnad, alături de o fetiță, cel mai probabil fiica sa, însoțită de mesajul: Erdélyben, otthon (nr: În Ardeal, acasă).

Potrivit unor surse locale, la fel ca și în anii precedenți, premierul Ungariei va avea, în cursul serii de vineri o întâlnire cu ușile închise, cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul căreia vor fi abordate probleme care vizează comunitatea maghiară din România. De asemenea, Orban ar urma să aibă o discuție și cu alți reprezentanți ai maghiarilor din Ucraina, Croația sau Serbia, care se află la Băile Tușnad.

La cea de-a 26-a ediție a Universității de Vară și Taberei Studențești de la Băile Tușnad au fost invitați aproximativ 200 de lectori, reprezentanți ai Guvernului de la Budapesta, specialiști, profesori universitari, oameni de afaceri, cercetători sau diplomați, cu precădere din Ungaria, dar și din România. Au fost abordate subiecte politice, economice, culturale și au avut loc numeroase concerte.

Organizatorii susțin că pe toată perioada taberei, numărul total al participanților va ajunge la 45-50.000.

Evenimentul de la Băile Tușnad este organizat de Fundația Pro Minoritate Budapesta și de Consiliul Tineretului Maghiar din România, în parteneriat cu mai multe asociații și fundații din cele două țări. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta