Hunedoara: Șase trenuri blocate în stații din cauza unui incendiu izbucnit la locomotiva unui mărfar

Șase trenuri de călători, dintre care unul internațional, în care se aflau aproape 900 de persoane, au rămas blocate în cursul nopții de marți spre miercuri în mai multe gări din județul Hunedoara, după ce locomotiva unui mărfar a luat foc între stațiile Merișor și Bănița, într-o zonă inaccesibilă intervenției pompierilor militari.

Incidentul de pe calea ferată a blocat circulația feroviară între stațiile Simeria și Petroșani, cinci trenuri accelerat care se îndreptau spre Mangalia, Constanța, Târgu Jiu, Cluj și Simeria și unul internațional, care mergea spre Burgas (Bulgaria), fiind nevoite să aștepte în gările Bretea, Pui, Baru, Crivadia și Petroșani, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pentru stingerea incendiului, pompierii din Petroșani au deplasat la fața locului două echipaje cu două autospeciale cu o capacitate de 5.000 și 9.000 de litri de apă.

'La sosirea la locul intervenției, pompierii au constatat ca incendiul se manifesta într-o zonă inaccesibilă din cauza terenului impracticabil și periculos de la calea de acces până la locul în care se afla garnitura de tren.

Pompierii au adoptat o tactică defensivă prevenind extinderea incendiului', se arată într-un comunicat al Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică Hunedoara, remis AGERPRES.

În acest context, a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției format din reprezentanți ai ISU, Poliției, Jandarmeriei, Poliției Transporturi Feroviare și CFR, sub coordonarea subprefectului județului Hunedoara, Fabius Kisely, scopul fiind soluționarea situației în care se aflau cei 900 de pasageri aflați în cele șase trenuri oprite în gări.

Astfel, trei trenuri în care se aflau aproximativ 800 de pasageri au fost redirecționate spre litoral pe o rută ocolitoare. Ceilalți pasageri care călătoreau spre Petroșani și Târgu Jiu au fost anunțați prin intermediul polițiștilor, jandarmilor și șefilor de tren despre ceea ce s-a întâmplat, fiind îmbarcați în mijloace de transport în comun și transportați spre destinație.

De asemenea, pasagerii rămași în gara din Petroșani au fost preluați cu mijloacele de transport în comun și mutați într-un tren care a fost redirecționat spre Simeria.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!