Iași: Mandat de reținere pe numele unui fost judecător, aflat la pensie

Iași: Mandat de reținere pe numele unui fost judecător, aflat la pensie

Viorel Maftei, un fost judecător de la Pașcani, aflat la pensie, a fost reținut sâmbătă seara, după audieri care au durat câteva ore la sediul DIICOT Iași, în timp ce judecătorul de la Curtea de Apel Iași, Dan Anton, a fost lăsat să plece acasă după ce a fost audiat de procurori. 

În urma audierilor, fostul magistrat de la Judecătoria Pașcani, Viorel Maftei, a fost reținut pentru 24 de ore, acesta având cătușe la mâini în momentul în care a părăsit imobilul. El urmează să fie dus în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații urmează să decidă dacă eliberează mandat de arestare preventivă și pe numele unuia dintre membrii clanului Nunucă.

În același dosar, sâmbătă, a fost audiat și judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iași, suspectat de procurorii DIICOT că ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 lei și produse alimentare (curcan și vin) pentru admiterea unei contestații în anulare față de doi condamnați definitiv din familia Nunucă.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, la DIICOT Iași, au fost audiați, ca martori, mai mulți avocați, printre care și șeful Baroului Iași, Marius Striblea.

"Toți am primit aceeași întrebare, dacă avem cunoștință ca acea familie să fi intervenit pe lângă judecător. Eu nu am cunoștință de așa ceva. Cred că în total au fost vreo 10 avocați. Am înțeles că ar fi un intermediar ne-avocat care ar fi intervenit", a spus Marius Striblea, într-o intervenție telefonică la Antena 3. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene