Înalta Curte a stabilit componența completelor de 5 judecători pentru anul 2015

Înalta Curte a stabilit componența completelor de 5 judecători pentru anul 2015

Componența completelor de 5 Judecători pentru anul 2015 ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a fost stabilită, luni, prin tragere la sorți.

Astfel, la primul complet de 5 judecători în materie penală, președinte va fi Ionuț Matei, vicepreședintele ÎCCJ, iar membri vor fi judecătorii Rodica Cosma, Mariana Ghena, Anca Mădălina Alexandrescu și Ștefan Pistol.

Cel de-al doilea complet de 5 judecători în materie penală va fi condus de Livia Doina Stanciu, președintele ÎCCJ, iar membrii completului vor fi judecătorii Ioana Bogdan, Luminița Zglimbea, Luciana Mera și Angela Dragne.

Membrii supleanți ai primului complet de 5 judecători în materie penală vor fi Horia Valentin Șelaru, Iulian Ilie Dragomir, Simona Daniela Encean și Gheorghe Aurel Ilie, iar membrii supleanți ai celui de-al doilea complet de 5 judecători în materie penală au fost stabiliți judecătorii Rodica Aida Popa, Silvia Cerbu, Ana-Maria Dascălu și Francisca Maria Vasile.

Cele două complete de 5 judecători în materie civilă vor avea următoarea componență: primul va fi constituit din președintele Cristina Iulia Tarcea și judecătorii Camelia Simona Marcu, Minodora Condoiu, Raluca Moglan și Alina Sorinela Macovei, iar cel de-al doilea o va avea președinte tot pe Cristina Iulia Tarcea, iar ca membri pe judecătorii Doina Popescu, Paula Pantea, Mărioara Isăilă și Viorica Trestianu.

Supleanți la primul complet de 5 judecători în materie civilă vor fi judecătorii Mirela Vișan, Aurelia Rusu, Mihaela Paraschiv, Carmen Trănică Teau, Mariana Cărstocea, Carmen Sârbu și Gheorghiță Luțac, iar, la cel de-al doilea complet de 5 judecători în materie civilă, supleanți vor fi judecătorii Florentin Drăguț, Dragu Crețu, Elena Carmen Popoiag, Cosmin Horia Mihăianu, Ileana Isabela Dolache, Veronica Năstasie și Luiza Maria Păun.

Potrivit Legii, la începutul fiecărui an, în materie penală se stabilesc două complete de cinci judecători formate numai din judecători din cadrul Secției penale, iar în alte materii decât cea penală se stabilesc două complete de cinci judecători formate din judecători din cadrul Secției I civile, Secției a II-a civile și Secției de contencios administrativ și fiscal.

Numărul completelor de cinci judecători în materie penală se aprobă anual de Colegiul de conducere, la propunerea președintelui Secției penale. Completele de cinci judecători sunt prezidate, după caz, de președintele, vicepreședinții, președintele Secției penale sau decanul de vârstă.

Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție stabilește anual reprezentativitatea secțiilor în compunerea completelor și aprobă compunerea completelor de cinci judecători, în cazul completelor de cinci judecători în materie penală, la propunerea președintelui Secției penale.

La tragerea la sorți pentru anul următor nu vor participa judecătorii desemnați în anul anterior.

Schimbarea membrilor completelor de cinci judecători se face în mod excepțional, în cazurile de incompatibilitate și de imposibilitate obiectivă a judecătorului de a participa la ședința de judecată. În aceste cazuri, la ședința de judecată participă judecătorul supleant sau judecătorii supleanți.

În cazul eliberării din funcție a unui judecător care face parte din completul de cinci judecători sau a unui judecător supleant, președintele ori, în lipsa acestuia, unul dintre vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție desemnează, prin tragere la sorți, în ședință publică, un judecător sau, după caz, un judecător supleant.

Când completul de cinci judecători judecă recursurile împotriva hotărârilor Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a soluționat acțiunea disciplinară, din complet nu poate face parte judecătorul sancționat disciplinar. În acest caz, la ședința de judecată participă judecătorul supleant.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”