Iohannis: Voi urmări cu atenție conduita SRI, mă aștept să fie echilibrată, neutră față de jocurile politice

Iohannis: Voi urmări cu atenție conduita SRI, mă aștept să fie echilibrată, neutră față de jocurile politice

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Serviciul Român de Informații (SRI) a contribuit semnificativ la lupta anticorupție, precizând totodată că așteaptă din partea Serviciului o "conduită echilibrată" și "neutră față de jocurile politice".

"SRI a contribuit semnificativ la lupta împotriva corupției și la consolidarea securității naționale. Acestea sunt de altfel și direcțiile de acțiune majore pe care Serviciul și le-a definit pentru anul în curs și pe care le susțin", a afirmat șeful statului, într-o declarație de presă la finalul bilanțului SRI pe anul trecut.

Iohannis a mai spus că anul 2015 este unul "de debut pentru o nouă conducere instituțională"și "un moment definitoriu pentru evoluția serviciului în sensul continuării procesului de transformare".

"Am deplină încredere că domnul director Eduard Hellvig, o persoană care cunoaște bine atât sensibilitățile societății deschise cât și rigorile cerute de calitatea României de stat membru al UE va contribui decisiv la acest proces. În viziunea mea, principiul care trebuie să definească abordarea în domeniul securității este cel al cooperării. Presupune o bună comunicare și o relaționare a serviciului cu partenerii și beneficiarii săi, cu instituțiile care veghează asupra activității sale și chiar cu societatea în ansamblul său. Voi urmări cu atenție conduita serviciului care mă aștept să fie una echilibrată, neutră față de jocurile politice, și în relație cu societatea", a mai susținut președintele.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…