Iohannis: Voi urmări cu atenție conduita SRI, mă aștept să fie echilibrată, neutră față de jocurile politice

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Serviciul Român de Informații (SRI) a contribuit semnificativ la lupta anticorupție, precizând totodată că așteaptă din partea Serviciului o "conduită echilibrată" și "neutră față de jocurile politice".

"SRI a contribuit semnificativ la lupta împotriva corupției și la consolidarea securității naționale. Acestea sunt de altfel și direcțiile de acțiune majore pe care Serviciul și le-a definit pentru anul în curs și pe care le susțin", a afirmat șeful statului, într-o declarație de presă la finalul bilanțului SRI pe anul trecut.

Iohannis a mai spus că anul 2015 este unul "de debut pentru o nouă conducere instituțională"și "un moment definitoriu pentru evoluția serviciului în sensul continuării procesului de transformare".

"Am deplină încredere că domnul director Eduard Hellvig, o persoană care cunoaște bine atât sensibilitățile societății deschise cât și rigorile cerute de calitatea României de stat membru al UE va contribui decisiv la acest proces. În viziunea mea, principiul care trebuie să definească abordarea în domeniul securității este cel al cooperării. Presupune o bună comunicare și o relaționare a serviciului cu partenerii și beneficiarii săi, cu instituțiile care veghează asupra activității sale și chiar cu societatea în ansamblul său. Voi urmări cu atenție conduita serviciului care mă aștept să fie una echilibrată, neutră față de jocurile politice, și în relație cu societatea", a mai susținut președintele.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un deputat din Argentina a început să-i sugă sfârcurile soției în timpul sesiunii online a parlamentulu…

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 Gâdea și-a dat cu tesla-n coaie! / Cum s-a fâsâit bomba bombelor la Antena 3, demontată chiar de Badea, Ciuvică …

4 Sondaj IMAS / PSD continuă prăbușirea, dar ia de mână și partidul lui Ponta!

5 Președintele Iohannis a semnat decretul prin care chestorul de poliție Cătălin Ioniță a fost pensionat