Irina Schrotter despre ancheta DIICOT: Este o încercare de intimidare

Creatoarea de modă Irina Schrotter consideră că ancheta declanșată de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală în care a fost citată împreună cu soțul ei este o încercare de intimidare, susținând că a deranjat prin pozițiile sale "anumite tendințe care erau antidemocratice din România".

"Dacă nu-mi permit prea mult, concluzia mea la o primă evaluare este că e o încercare de intimidare, pentru că nimic din ceea ce am făcut în acești 25 de ani de activitate atât eu, cât și soțul meu nu se află cu nimic în afara legii", a declarat Irina Schrotter la un post de televiziune.

Ea a confirmat că a fost citată miercuri pentru a se prezenta la sediul DIICOT, însă se va întâlni cu procurorii săptămâna viitoare, deoarece acum se află în străinătate, fiind o perioadă a contractărilor în industria modei și având clienți peste hotare.

"Soțul meu a fost sunat în urmă cu câteva zile de către un procuror de la DIICOT București. I s-a adus la cunoștință că o doamnă, pe nume Dumitrescu, sau cam așa ceva, a făcut o reclamație vizând faptele menționate și procurorul ne-a rugat să venim la sediul DIICOT București, pentru a răspunde unor întrebări pe care ei le au referitor la reclamația respectivă. Habar n-avem cine e această doamnă (...) Soțul meu este acum la DIICOT. Eu sunt în străinătate, dar voi merge săptămâna viitoare să răspund întrebărilor dacă va mai fi cazul. (...) Personal, mi se pare suspectă coincidența acestor întâmplări și suprapunerea lor peste perioada în care se află România. E cunoscut că sunt o persoană vocală, care spun ceea ce gândesc și care am deranjat prin pozițiile mele anumite tendințe care erau antidemocratice din România", a mai declarat Irina Schrotter.

Ea a negat că firmele sale din Iași ar fi percheziționate de procurori, subliniind că societățile pe care le deține și-au plătit taxele către stat.

"Așa cum publicul știe despre activitatea mea, am sute de angajați la Iași în foarte multe companii. Noi suntem cu toate taxele plătite la zi pe toate firmele noastre. Toți banii pe care i-am câștigat noi vreodată sunt cu taxe plătite, spre deosebire de mii de oamenii din România care au averi fabuloase și pe care, din păcate, nimeni nu-i verifică", a spus Irina Schrotter.

Irina Schrotter și soțul ei, Zaharia Schrotter, au fost citați miercuri la sediul DIICOT, pentru a fi audiați într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la peste un milion de euro.

La DIICOT s-a prezentat doar Zaharia Schrotter, care a fost audiat mai multe ore de către procurori.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că Irina Schrotter și soțul el, Zaharia Schrotter, sunt implicați, alături de oameni de afaceri din Iași, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire a unui grup infracțional organizat.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor