Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Judecătorul Norel Popescu ar putea fi reprezentantul tribunalelor în CSM

Judecătorul Norel Popescu, de la Tribunalul Mehedinţi, ar putea fi reprezentantul tribunalelor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după centralizarea rezultatelor alegerilor desfăşurate în 6 şi 8 mai, conform CSM.

Judecătorul Norel Popescu ar putea fi reprezentantul tribunalelor în CSM (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Locul este vacant după ce fostul judecător Toni Neacşu şi-a dat demisia din CSM, el fiind trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar de corupţie.

Potrivit CSM, judecătorul Norel Popescu a obţinut 340 de voturi "pentru", judecătorul Dragoş Constantin Popoiag, de la Tribunalul Dâmboviţa, 327, judecătorul Floarea-Natalia Roman, din cadrul Tribunalului Specializat Mureş, a avut 292 de voturi "pentru", iar Dorin Danci, judecător în cadrul Tribunalului Maramureş, a obţinut 119.

"În conformitate cu dispoziţiile actelor normative care reglementează procedura de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, urmează etapa depunerii şi soluţionării contestaţiilor de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu termen de finalizare 02.06.2014, urmând ca, cel târziu până la data de 18 iunie, rezultatul votului să fie înaintat Biroului Permanent al Senatului României pentru validare", precizează CSM.

Procurorii DNA au cerut în 9 aprilie, la instanţa supremă, ca fostul membru al CSM Toni Neacşu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, să fie condamnat la închisoare, arătând că se poate dispune suspendarea executării pedepsei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Neacşu, judecător la Tribunalul Vrancea, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Neacşu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, în 10 decembrie 2013, consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratură.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

2 Ce scursură! Proasta României NU mai recunoaște că și-a asumat printr-un document OFICIAL desemnarea procuroru…

3 ALERTĂ Ce dovezi mai vreți? Guvernul lui Dragnea, sclavul SECURIȘTILOR! Amănunte CUTREMURĂTOARE publicate de p…

4 Informație. Ghiță nu a furnizat procurorilor NICIO dovadă directă care s-o incrimineze pe Kovesi! Dosarul a fo…

5 ALERTĂ Rareș Bogdan anunță dezvăluiri-ȘOC la Jocuri de Putere! Riscuri de SECURITATE fără precedent!

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic