Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Judecătorul Norel Popescu ar putea fi reprezentantul tribunalelor în CSM

Judecătorul Norel Popescu, de la Tribunalul Mehedinţi, ar putea fi reprezentantul tribunalelor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după centralizarea rezultatelor alegerilor desfăşurate în 6 şi 8 mai, conform CSM.

Judecătorul Norel Popescu ar putea fi reprezentantul tribunalelor în CSM (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Locul este vacant după ce fostul judecător Toni Neacşu şi-a dat demisia din CSM, el fiind trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar de corupţie.

Potrivit CSM, judecătorul Norel Popescu a obţinut 340 de voturi "pentru", judecătorul Dragoş Constantin Popoiag, de la Tribunalul Dâmboviţa, 327, judecătorul Floarea-Natalia Roman, din cadrul Tribunalului Specializat Mureş, a avut 292 de voturi "pentru", iar Dorin Danci, judecător în cadrul Tribunalului Maramureş, a obţinut 119.

"În conformitate cu dispoziţiile actelor normative care reglementează procedura de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, urmează etapa depunerii şi soluţionării contestaţiilor de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu termen de finalizare 02.06.2014, urmând ca, cel târziu până la data de 18 iunie, rezultatul votului să fie înaintat Biroului Permanent al Senatului României pentru validare", precizează CSM.

Procurorii DNA au cerut în 9 aprilie, la instanţa supremă, ca fostul membru al CSM Toni Neacşu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, să fie condamnat la închisoare, arătând că se poate dispune suspendarea executării pedepsei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Neacşu, judecător la Tribunalul Vrancea, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Neacşu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, în 10 decembrie 2013, consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratură.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Revoluție la Iași! Protestatarii se aud mai puternic ca susținătorii PSD! „Dragnea la pușcărie!”

2 CUTREMUR în PSD! Un sondaj adus lui Dragnea acum 2 zile arată că PSD va lua doar 8 europarlamentari! Cel mai m…

3 VIDEO Dragnea a ANULAT mitingul de la Iași și a FUGIT din calea protestatarilor! E începutul SFÂRȘITULUI pentr…

4 ALERTĂ VIDEO Tensiune maximă la Iași! Lui Dragnea îi este frică să iasă din clădire! Jandarmii, aduși de urgen…

5 Documente EXPLOZIVE! Voiculescu a vărsat în '91, în conturile a 3 firme, 230 milioane de dolari! De unde îi av…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul