Judecătorul Norel Popescu ar putea fi reprezentantul tribunalelor în CSM

Judecătorul Norel Popescu ar putea fi reprezentantul tribunalelor în CSM

Judecătorul Norel Popescu, de la Tribunalul Mehedinţi, ar putea fi reprezentantul tribunalelor în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după centralizarea rezultatelor alegerilor desfăşurate în 6 şi 8 mai, conform CSM.

Judecătorul Norel Popescu ar putea fi reprezentantul tribunalelor în CSM (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Locul este vacant după ce fostul judecător Toni Neacşu şi-a dat demisia din CSM, el fiind trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar de corupţie.

Potrivit CSM, judecătorul Norel Popescu a obţinut 340 de voturi "pentru", judecătorul Dragoş Constantin Popoiag, de la Tribunalul Dâmboviţa, 327, judecătorul Floarea-Natalia Roman, din cadrul Tribunalului Specializat Mureş, a avut 292 de voturi "pentru", iar Dorin Danci, judecător în cadrul Tribunalului Maramureş, a obţinut 119.

"În conformitate cu dispoziţiile actelor normative care reglementează procedura de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, urmează etapa depunerii şi soluţionării contestaţiilor de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu termen de finalizare 02.06.2014, urmând ca, cel târziu până la data de 18 iunie, rezultatul votului să fie înaintat Biroului Permanent al Senatului României pentru validare", precizează CSM.

Procurorii DNA au cerut în 9 aprilie, la instanţa supremă, ca fostul membru al CSM Toni Neacşu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, să fie condamnat la închisoare, arătând că se poate dispune suspendarea executării pedepsei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Neacşu, judecător la Tribunalul Vrancea, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Neacşu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, în 10 decembrie 2013, consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratură.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut