Kovesi: Nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte, nici cu actualul președinte, nici cu premierul

Kovesi: Nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte, nici cu actualul președinte, nici cu premierul

Șeful Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat duminică la Pro TV că nu a discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte Traian Băsescu, nici cu actualul președinte Klaus Iohannis, nici cu premierul Victor Ponta.

"Pot doar să va spun doar că după încheierea mandatului domnului președinte Traian Băsescu nu am discutat cu acesta și nu am discutat despre dosarele penale nici cu fostul președinte, nici cu actualul președinte. (...) Nu am discutat niciodată despre dosare cu premierul ", a afirmat Kovesi.

Ea a explicat că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis înainte de prezentarea raportului de activitate cu privire la datele statistice, rezultatele obținute de DNA.

"Nu am discuții punctuale pe anumite dosare, ci pe chestiuni de principiu care vizează instituția, nevoii de resurse umane, nevoii de a modifica anumite legi, chestiuni care le discutăm și cu ministrul de Justiție, cu ministrul de Interne, și care cred că sunt normale în discuțiile dintre conducătorii a două instituții importante în stat. (...) Singurele discuții pe care le-am avut (n.r. — premierul Victor Ponta) au fost doar cele privind invitația dumnealui care i-a fost adresată de a participa la raportul anual de activitate și în cursul anului trecut am avut o discuție despre suplimentarea schemei de personal cu 50 de polițiști", a mai spus Kovesi.

Pe de altă parte, șefa Anticorupție a precizat că nu a resimțit presiuni directe din partea vreunui politician, deoarece nu vorbește și nu se întâlnește cu aceștia decât într-un cadru instituțional. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?