MAE: Cei 40 de români aflaţi pe insula Gokceada din Turcia, unde au fost inundaţii, sunt în afara pericolului

MAE: Cei 40 de români aflaţi pe insula Gokceada din Turcia, unde au fost inundaţii, sunt în afara pericolului

"Consulatul General al României la Izmir s-a autosesizat cu privire la situaţia în care se află cetăţenii români în urma viiturii produse în insula Gokceada din Turcia", iar reprezentantul oficiului consular a contactat "doi dintre cetăţenii români aflaţi în Turcia, pe insula Gokceada, unde, în cursul nopţii de 1 spre 2 mai 2014, au avut loc inundaţii provocate de o ploaie torenţială şi s-a interesat de situaţia acestora", se arată într-un comunicat MAE.

Potrivit sursei citate, din informaţiile obţinute de la faţa locului, "cetăţenii români s-ar afla în afara oricărui pericol, însă unele dintre autoturismele acestora sunt avariate".

Ministerul de Externe precizează că, la momentul producerii inundaţiilor, mai mulţi cetăţeni români erau cazaţi la un hotel de pe insulă, iar restul se aflau în corturi sau rulote, în locuri special amenajate.

"Din informaţiile obţinute până la acest moment, pe insula Gokceada se află aproximativ 40 de cetăţeni români sosiţi individual, la date diferite, unii cu circa o săptămână înainte, alţii în urmă cu 2-3 zile", precizează MAE.

Consulatul General al României la Izmir se află în legătură permanentă cu cetăţenii români şi întreprinde toate demersurile necesare pe lângă autorităţile locale pentru sprijinirea acestora, fiind pregatit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limitele competentelor legale, conform sursei citate.

În urma averselor din noapte de 1 spre 2 mai, pe insula Gokceada a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Autorităţile locale se aflau în curs de evaluare a daunelor provocate de fenomenul meteorologic şi au demarat intervenţiile pentru acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în situaţii dificile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”