MAI: Peste 900.000 de persoane au tranzitat frontiera în prima săptămână a anului 2016

Frontiera română a fost tranzitată, în perioada 1-7 ianuarie, de 916.000 de persoane, dintre care 546.000 pe sensul de ieșire din țară și 370.000 pe sensul de intrare în țară, potrivit datelor prezentate sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Valorile din acest an sunt cu 32% mai mari față de perioada similară a anului trecut, când au trecut frontiera aproximativ 680.000 de persoane.

"Pe frontiera de vest s-au înregistrat 446.000 de treceri, comparativ cu 344.000 în anul 2015, însă, în urma măsurilor dispuse, de utilizare la capacitate maximă a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, de mărire a numărului de polițiști de frontieră și de informare suplimentară a cetățenilor, media timpilor de așteptare la frontieră rareori a depășit 20 de minute", a arătat Monica Dajbog.

Frontiera cu Republica Moldova a fost trecută de peste 125.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere cu 37% față de anul trecut, mai mult de 75.000 de persoane fiind verificate pe sensul de intrare în țară.

"Din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, misiunile cuprinse în planul de măsuri 'Sărbători de iarnă în siguranță' continuă până săptămâna viitoare, când se sărbătorește Anul Nou pe rit vechi, cu atât mai mult cu cât un număr foarte mare de cetățeni din Republica Moldova, Ucraina și Rusia au venit în România pentru a petrece Revelionul, în special în stațiunile montane", a declarat Dajbog.

MAI a acționat pentru asigurarea unui trafic fluent prin punctele de frontieră din vestul țării pentru cetățenii români care au sărbătorit Crăciunul și Revelionul în țară și apoi s-au reîntors în statele europene.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!