MAI: Peste 900.000 de persoane au tranzitat frontiera în prima săptămână a anului 2016

MAI: Peste 900.000 de persoane au tranzitat frontiera în prima săptămână a anului 2016

Frontiera română a fost tranzitată, în perioada 1-7 ianuarie, de 916.000 de persoane, dintre care 546.000 pe sensul de ieșire din țară și 370.000 pe sensul de intrare în țară, potrivit datelor prezentate sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Valorile din acest an sunt cu 32% mai mari față de perioada similară a anului trecut, când au trecut frontiera aproximativ 680.000 de persoane.

"Pe frontiera de vest s-au înregistrat 446.000 de treceri, comparativ cu 344.000 în anul 2015, însă, în urma măsurilor dispuse, de utilizare la capacitate maximă a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, de mărire a numărului de polițiști de frontieră și de informare suplimentară a cetățenilor, media timpilor de așteptare la frontieră rareori a depășit 20 de minute", a arătat Monica Dajbog.

Frontiera cu Republica Moldova a fost trecută de peste 125.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere cu 37% față de anul trecut, mai mult de 75.000 de persoane fiind verificate pe sensul de intrare în țară.

"Din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, misiunile cuprinse în planul de măsuri 'Sărbători de iarnă în siguranță' continuă până săptămâna viitoare, când se sărbătorește Anul Nou pe rit vechi, cu atât mai mult cu cât un număr foarte mare de cetățeni din Republica Moldova, Ucraina și Rusia au venit în România pentru a petrece Revelionul, în special în stațiunile montane", a declarat Dajbog.

MAI a acționat pentru asigurarea unui trafic fluent prin punctele de frontieră din vestul țării pentru cetățenii români care au sărbătorit Crăciunul și Revelionul în țară și apoi s-au reîntors în statele europene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...