Manifestări dedicate Zilei Armatei României

Manifestări dedicate Zilei Armatei României

Ziua Armatei României este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în marile garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării sau are reprezentanțe militare.

În București, militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage sâmbătă cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — b-dul Regina Elisabeta — b-dul Eroilor Sanitari — str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — șoseaua Cotroceni — b-dul Iuliu Maniu — b-dul Vasile Milea — b-dul Timișoara.

Tot sâmbătă, la Carei, în fața Ansamblului Monumental "Glorie Ostașului Român", va avea loc ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori.

În cadrul unei expoziții statice, vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament și armament din înzestrare iar o grupă de militari profesioniști va executa un exercițiu de mânuire a armamentului.

La Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sâmbătă, la Monumentul Ostașului Român.

Ziua Armatei României este sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina