Medic Institutul "Cantacuzino": Situația salariilor este aceeași

Salariații de la Institutul "Cantacuzino" nu și-au primit salariile pe lunile mai și iunie, a declarat marți, pentru AGERPRES, Monica Bălteanu, medic primar de medicină de laborator de la Institutul "Cantacuzino". "Luăm numai venitul minim pe economie iar pe iunie nu l-am luat. Pe mai și iunie nu s-au dat. S-au mai dat mici procente din lichidările lunilor anterioare. Suntem în aceeași situație. Lumea pleacă, oamenii nu pot să rămână fără salarii", a afirmat Monica Bălteanu.

Potrivit ei, în ultima lună au plecat aproape 10 specialiști "bine pregătiți".

Ea a spus că salariații "așteaptă" adoptarea ordonanței care prevede "transformarea" institutului în instituție publică bugetară.

"Acum așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Se pare o să ne transformăm în instituție publică bugetară ca să poată fi plătite datoriile și să putem funcționa. Așteptăm ca hotărârea să fie aprobată și publicată în Monitorul Oficial, să vedem care sunt condițiile acestei hotărâri, ce înseamnă instituție publică bugetară. Sunt niște necunoscute în legătură și cu producția", a spus medicul.

Institutul "Cantacuzino", unde în luna mai erau înregistrați 486 de angajați, a trecut din toamna anului trecut de la Ministerul Sănătății în coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Marți, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că pe agenda ședinței de guvern de miercuri se va afla ordonanța de urgență pentru reorganizarea Institutului "Cantacuzino", dar și o hotărâre care prevede acordarea statutului de instituție publică de interes național.

"Este vorba de acordarea unui statut de instituție publică de interes național Institutului "Cantacuzino" și de acordarea unui buget de 10 milioane de euro care sunt necesari și suficienți pentru acoperirea datoriilor institutului către stat, către furnizorii privați și de asemenea pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2015, urmând ca din 2016 să intre pe buget normal acordat unei instituții publice", a explicat ministrul Câmpeanu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut