Mehedinți: Peste 1.500 de angajați ai RAAN vor fi disponibilizați începând cu 1 octombrie

Mehedinți: Peste 1.500 de angajați ai RAAN vor fi disponibilizați începând cu 1 octombrie

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mehedinți a fost notificată de către administratorul special al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) asupra deciziei de disponibilizare colectivă a 1.525 de angajați, a declarat luni, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Marinescu. Potrivit sursei citate, aceștia urmează să intre în șomaj începând cu 1 octombrie 2015 și tot din această dată să primească venituri de completare, conform unui act normativ aprobat de Guvernul României.

"S-a ajuns la situația respectivă din cauza problemelor financiare de pe platformelor industriale ale sucursalelor Romag Prod și Romag Termo ale RAAN. În a doua etapă, la 31 martie 2016 vor mai fi trimiși în șomaj alți 520 de salariați, urmând ca să rămână pentru gestionarea apei grele și golirea instalațiilor de hidrogen sulfurat doar 150 de persoane", a precizat Marinescu.

Printr-o hotărâre de guvern s-a prevăzut alocarea de către Ministerul Economiei a 3.697.000 de lei pentru plata șomajului și a unor restanțe salariale ale disponibilizaților de la RAAN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...