Militar de la Academia Navală Constanța, reținut pentru trafic de influență

Militar de la Academia Navală Constanța, reținut pentru trafic de influență

Costel Gabriel Visan, plt. adj. in cadrul Academiei Navale 'Mircea cel Batran' din Constanta, a fost retinut de procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, Costel Gabriel Visan va fi prezentat joi Tribunalului Militar Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

In referatul cu propunerea de arestare, procurorii au retinut ca, la data de 9 iulie 2015, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a fost sesizat printr-un denunt cu privire la faptul ca Gabriel Visan, plt. adj. in cadrul unei unitati de invatamant superior din Constanta, i-a pretins denuntatorului diverse sume de bani pentru a interveni pe langa persoane care il pot ajuta sa promoveze examene sau concursuri, organizate de diferite unitati de invatamant din cadrul Ministerului Apararii Nationale.

In acest context, in perioada 2009 - 2015, Costel Gabriel Visan i-a creat convingerea denuntatorului ca are influenta asupra persoanelor din cadrul comisiei de admitere la unitatea de invatamant superior din Constanta, respectiv asupra persoanelor din comisiile de recrutare a soldatilor gradati profesionisti si/ sau subofiterilor, sens in care a pretins si primit sume de bani ce variaza intre 300 si 1.000 de euro, pentru a-i facilita accesul si promovarea in cariera militara.

In cursul zilei de miercuri, Costel Gabriel Visan a fost surprins in flagrant in municipiul Constanta, fiind gasita suma de 360 de lei reprezentand cea de a doua transa din suma de 1.360 lei, pretinsa initial denuntatorului.

Ulterior, a fost efectuata o perchezitie domiciliara la locuinta lui Costel Gabriel Visan, pe care o detinea fara forme legale in Constanta, unde au fost identificate si ridicate mai multe probe.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...