Ministerul Justiției: Noul Cod de procedură civilă, republicat în Monitorul Oficial

Ministerul Justiției: Noul Cod de procedură civilă, republicat în Monitorul Oficial

Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă a fost republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 247 din 10 aprilie 2015, a informat miercuri Ministerul Justiției. Potrivit unui comunicat al MJ, punerea la dispoziția practicienilor dreptului și a justițiabililor a variantei republicate a noului Cod de procedură civilă asigură accesibilitatea normelor de procedură civilă, prin conferirea posibilității de consultare a formei la zi a dispozițiilor acestui act normativ fundamental, cu consecința facilitării activității de aplicare a reglementării procesual civile de drept comun.

Republicarea a fost efectuată în temeiul dispozițiilor art. XIV din Legea nr. 138/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative conexe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 753 din 16 octombrie 2014.

Ca urmare a republicării, în temeiul art. 1 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 7/2002 privind publicarea, în exclusivitate, de către Ministerul Justiției în ediție oficială a codurilor și a altor legi complexe, aprobată cu modificări prin Legea nr.259/2002, și al art. 6 pct.II.8 din Hotărârea Guvernului nr.652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, cu modificările și completările ulterioare, instituția va edita și publica, în perioada imediat următoare, o nouă ediție oficială a Codului de procedură civilă.

Noua ediție oficială a Codului de procedură civilă urmează a fi distribuită în mod gratuit către magistrați, pentru a oferi un instrument de lucru util în activitatea desfășurată de aceștia.

Forma republicată a noului Cod de procedură civilă poate fi consultată în cadrul Portalului Legislativ, la adresa: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/140271.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia