Mirel Palada: Șeful statului ar trebui să fie primul care să își doneze majorarea de salariu

Mirel Palada: Șeful statului ar trebui să fie primul care să își doneze majorarea de salariu

Gestul premierului Victor Ponta de a dona diferența de salariu primită în urma ordonanței care îi vizează pe înalții demnitari este o dovadă de decență, consideră consilierul de stat în Guvern Mirel Palada, acesta afirmând că, într-o Românie a lucrului bine făcut, șeful statului ar trebui să fie primul care să dea acest exemplu.

"Gestul premierului Victor Ponta de a dona diferența de salariu primită în urma ordonanței care îi vizează pe înalții demnitari este o dovadă de decență, de responsabilitate și de respect față de toți angajații din sistemul bugetar. Premierul rămâne consecvent ideii că majorarea salariilor demnitarilor trebuie făcută în același timp cu salariile celorlalți angajați din sectorul public", a declarat pentru AGERPRES Mirel Palada.

El a adăugat că, pentru a nu stimula un conflict cu președintele Iohannis, Victor Ponta a ales această "formulă elegantă" de a arăta că nu este moral ca unii bugetari să fie mai egali decât alții.

"În mod normal, într-o Românie a lucrului bine făcut, șeful statului ar trebui să fie primul care să-și doneze majorarea de salariu, pentru a oferi un exemplu tuturor celor care ocupă demnități publice", a precizat Palada. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro