Mureș: Primarul din Gheorgheni, în arest la domiciliu

Mureș: Primarul din Gheorgheni, în arest la domiciliu

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins propunerea procurorului Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Târgu - Mureș, de prelungire a măsurii arestării preventive a primarului din Gheorgheni, Mezei Janos, acuzat de fapte de corupție, și a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu. Potrivit unei informări a Curții de Apel Târgu Mureș, instanța a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului Mezei Janos și a decis luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Instanța l-a obligat pe inculpatul Mezei Janos ca, pe perioada de 30 de zile a arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul situat în Gheorgheni fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza și i-a atras atenția acestuia că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă.

Mezei Janos este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, de șantaj și instigare la delapidare. El a fost plasat sub control judiciar însă după ce instanța a constatat încălcarea condițiilor s-a decis arestarea preventivă a acestuia.

La expirarea termenului mandatului de arestare preventivă, DNA a solicitat prelungirea acestuia, Tribunalul Mureș a fost de acord, însă Curtea de Apel Târgu Mureș a stabilit plasarea acestuia în arest la domiciliu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat