Mureș: Șase persoane bănuite că aparțin unei grupări specializate în trafic de substanțe cu efect psihoactiv, reținute

Mureș: Șase persoane bănuite că aparțin unei grupări specializate în trafic de substanțe cu efect psihoactiv, reținute

Șase persoane au fost reținute, marți, în urma unor percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Mureș și procurorii DIICOT la o grupare specializată în operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș. "La data de 7 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș au efectuat 6 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de efectuarea unor operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea analizării și confiscării fragmente vegetale, dispozitive mecanice pentru prelucrarea fragmentelor vegetale, echipamente și mijloace de stocare electronice. În urma administrării probatoriului, procurorii DIICOT — ST Târgu Mureș au dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore a 6 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive", se arată în comunicat.

Potrivit IPJ Mureș, acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

În urmă cu două zile, Poliția Locală Târgu Mureș a surprins, pe Calea Sighișoarei, trei tineri care aveau o atitudine suspectă, în urma investigațiilor medicale dovedindu-se că aceștia au consumat canabis.

Polițiștii locali i-au legitimat și identificat ca fiind D.R.I. (14 ani), M.Sz.H. (16 ani) și S.E.F. (16 ani), toți domiciliați în Târgu Mureș, timp în care aceștia au avut un comportament delirant, adică râdeau fără motiv, deveneau brusc agresivi, aveau ochii roșii și pupilele dilatate.

"A fost solicitată prezența unui echipaj SMURD. Sosit la fața locului, acesta le-a acordat asistență medicală de urgență, apelând la sprijinul patrulei Poliției Locale pentru imobilizarea și însoțirea minorilor la Spitalul de Urgență Mureș. Odată ajunși la Unitatea de Primiri Urgențe, unul dintre minori a intrat în comă iar pentru că rezultatele testelor de laborator au arătat faptul că cei trei au consumat substanțe psihoactive — canabis, au fost contactați părinții precum și Serviciul Antidrog din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în vederea depunerii unor diligențe sancționatorii, continuării cercetărilor și a stabilirii stării de fapt", a precizat Poliția Locală Târgu Mureș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”