Narcisa Iorga: Votul negativ din Comisiile pentru cultură este unul politic

Narcisa Iorga: Votul negativ din Comisiile pentru cultură este unul politic

Narcisa Iorga, fost membru CNA, consideră că avizul negativ primit în Comisiile de Cultură din Parlament după audierea sa pentru un nou mandat de membru CNA are la bază un vot politic, iar Consiliul "va fi dominat de PSD".

"Audierea a decurs într-un mod în care mă așteptam și nu mă așteptam. Eu am calitate de suspect într-un dosar anchetat de DNA și mă așteptam să se ridice această problemă. (...) Cum nu mă așteptam s-a făcut referire la faptul că aș fi propusă de președintele Traian Băsescu și peste câteva zile își va începe mandatul președintele ales. Legea audiovizualului prevede că instituția prezidențială face o propunere. Nu știu dacă pentru mine contează foarte mult cine m-a propus, contează foarte mult ce am făcut în calitatea de membru. Am respectat întotdeauna Legea audiovizualului cu orice risc. (...) Eu consider că votul negativ din Comisiile pentru cultură este un vot politic și din considerente care nu au legătură cu respectarea Legii audiovizualului și cu misiunea publică pe care o are acest CNA", a declarat, miercuri, Narcisa Iorga, la Parlament, după audierea în Comisiile de Cultură ale Camerei Deputaților și Senatului.

Iorga a susținut că "audiovizualul românesc a ajuns la un nivel foarte scăzut din cauza pasivității CNA".

"Am fost un luptător pentru respectarea legii și probabil că am deranjat foarte mult. (...) Votul Comisiei de azi va crea un CNA dominat de PSD în care 8 membri din 11 sunt oameni care gravitează în jurul intereselor PSD în televiziune și în audiovizual. Dacă Parlamentul consideră că aceasta este o decizie care este așteptată de opinia publică trebuie să își asume acest vot. Eu nu am făcut altceva decât să aplic Legea audiovizualului, indiferent pe cine am supărat, indiferent că a fost Antena 3, fie că a fost un anumit jurnalist, dar Legea CNA trebuie respectată de toată lumea și trebuie aplicată de CNA. CNA în formula actuală nu va aplica Legea audiovizualului și în formula viitoare, cu 9 membri asociați PSD din 11, va fi mai rău decât a fost", a adăugat Narcisa Iorga.

Ea a menționat că suspiciunea din dosarul DNA în ceea ce o privește este de instigare la trafic de influență. Precizarea a venit după afirmația președintelui Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, potrivit căruia Iorga este cercetată pentru corupție. Severin a revenit asupra afirmației sale și a spus că fostul membru CNA are calitatea de suspect de trafic de influență într-un dosar anchetat de DNA.

Comisiile de cultură ale Senatului și Camerei Deputaților au avizat favorabil miercuri doi dintre cei trei candidați propuși pentru a deveni membri în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Candidații propuși și audiați pentru ocuparea locurilor vacante în Consiliul Național al Audiovizualului au fost: Narcisa Iorga (din partea Președinției), Radu Călin Cristea și Gabriel Tufeanu (din partea Guvernului).

Radu Călin Cristea a primit aviz favorabil cu 18 voturi pentru și 7 împotrivă, iar Gabriel Tufeanu — aviz favorabil cu 14 voturi pentru și 11 împotrivă. Narcisa Iorga a primit aviz negativ, având 7 voturi pentru și 18 împotrivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...