Nica: Ședința Comisiei juridice în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri

Nica: Ședința Comisiei juridice în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri

Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților în care se vor analiza cererile privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri, la ora 11,30, iar dosarul a fost pus la dispoziție pentru consultare, a anunțat, miercuri, vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

"Pe procedură am și convocat Comisia juridică, membrii ei pot să vină să vadă dosarul, am anunțat-o și pe doamna Udrea prin consiliera sa personală să vină să-și studieze dosarul, astăzi și mâine îi stă la dispoziție. S-a stabilit un program, până la ora 16,30, pentru că este zonă securizată, nu se mai poate circula pe holurile acelea și nici după orele de program nu se mai poate citi pentru că este un fișier care se sigilează cu sigiliul Camerei Deputaților. Ședința comisiei va fi vineri, la 11,30, am început să convoc telefonic oamenii, pentru că ar fi bine să avem cvorum", a spus Nica, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în una dintre cererile care o privesc pe Udrea a fost scris greșit numele deputatei, în loc de Elena Gabriela Udrea apare Elena Mihaela Udrea.

"Ca procedură vom discuta în urgență fiecare capăt de cerere, încuviințarea începerii urmăririi penale, reținere și arestarea. Vom avea trei buletine de vot pentru fiecare capăt de cerere, dar comisia va face două rapoarte, unul pe încuviințarea începerii urmăririi penale și unul pe reținere și arestare, dar se va vota pe fiecare în parte", a menționat Nica.

Întrebat dacă membrii comisiei vor avea timp suficient pentru studierea dosarului, Nica a spus că "este timp". "Nu trebuie să te complici foarte mult, trebuie să citești rechizitoriul Parchetului, referatul cercetării și urmăririi penale și să citești primul dosar, dosarul de la mijloc și ultimul dosar, pentru că se duc concluziile în ultimul dosar", a explicat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Foarte interesante amănunte...

5 Noua Eră. Primul pas, de acomodare, a fost făcut...