Obezitatea costă economia mondială 2.000 de miliarde de dolari pe an

Costul global al obezității se ridică la aproximativ 2.000 de miliarde de dolari pe an, sau 2,8% din Produsul Intern Brut mondial, devansând alcoolismul, consumul de droguri și accidentele rutiere, arată un studiu publicat joi de McKinsey Global Institute, transmite AP.

Potrivit acestui studiu, aproximativ 2,1 miliarde de persoane, sau circa 30% din populația globului, sunt supraponderale sau obeze. În aceste condiții, obezitatea este una din primele trei probleme sociale ale lumii, după fumat și violența armată.

'Obezitatea este o problemă economică majoră la nivel global provocată de o multitudine de factori. Numai impactul obezității asupra sistemelor de sănătate este unul cuprins între 2 și 7% din cheltuielile totale cu sănătatea în țările dezvoltate. Aceasta nu include însă și costurile cu tratarea afecțiunilor asociate cu obezitatea, care potrivit unor estimări majorează nota de plată la 20% din cheltuielile totale cu sănătatea. În plus, există dovezi că productivitatea angajaților este afectată de obezitate, ceea ce subminează competitivitatea companiilor', susțin autorii studiului.

McKinsey avertizează că dacă trendul actual continuă aproape jumătate din populația adultă a lumii va fi supraponderală sau obeză în 2030.

Pentru combaterea obezității, McKinsey recomandă o serie de măsuri precum introducerea de mese sănătoase în școli și la locul de muncă, creșterea numărului orelor de educație fizică în școli și investiții în educația părinților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

3 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj