Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt întârziate aproximativ șase luni

Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt întârziate aproximativ șase luni

Lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt întârziate aproximativ o jumătate de an, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul ședinței CGMB. "Vreo șase — șapte luni este întârzierea. Încercăm să cerem o prelungire a termenului, dacă nu se poate cred că o să absorbim cam 60% din banii europeni, restul o să plătim", a spus Oprescu jurnaliștilor.

Primarul general estima, într-o postare făcută pe Facebook pe 15 aprilie, că lucrările se vor finaliza la sfârșitul anului.

Proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier pentru a face legătura dintre Calea Văcărești și strada Nițu Vasile, dar și amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul celui rutier și către stațiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizează modernizarea carosabilului în intersecția Calea Văcărești — Olteniței — Nițu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulație, precum și realizarea de legături pietonale printr-un pasaj subteran între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stațiilor de tramvai aflate pe șoseaua Olteniței.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

3 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

4 Cât a plătit o tânără din Marea Britanie pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE, după Brexit

5 Așa o fi?