Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt întârziate aproximativ șase luni

Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt întârziate aproximativ șase luni

Lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt întârziate aproximativ o jumătate de an, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul ședinței CGMB. "Vreo șase — șapte luni este întârzierea. Încercăm să cerem o prelungire a termenului, dacă nu se poate cred că o să absorbim cam 60% din banii europeni, restul o să plătim", a spus Oprescu jurnaliștilor.

Primarul general estima, într-o postare făcută pe Facebook pe 15 aprilie, că lucrările se vor finaliza la sfârșitul anului.

Proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier pentru a face legătura dintre Calea Văcărești și strada Nițu Vasile, dar și amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul celui rutier și către stațiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizează modernizarea carosabilului în intersecția Calea Văcărești — Olteniței — Nițu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulație, precum și realizarea de legături pietonale printr-un pasaj subteran între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stațiilor de tramvai aflate pe șoseaua Olteniței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…