Patru profesori au fost arestați preventiv pentru luare de mită în legătură cu bacalaureatul din Tulcea

Curtea de Apel Constanța a decis arestarea preventivă a patru profesori din cei șapte reținuți de procurorii Parchetului Tulcea pentru trafic de influență, complicitate la dare de mită, luare de mită, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale, infracțiuni săvârșite în legătură cu examenul de bacalaureat 2014, sesiunile iunie-iulie și august-septembrie, desfășurat în municipiul Tulcea.

"La data de 28 octombrie, dosarul cauzei a fost trimis la Tribunalul Tulcea cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile față de cei șapte inculpați reținuți. Prin încheierea din data de 4 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Constanța a admis, în parte, contestația formulată de către procurori și a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpaților Ovidiu Marius Târlogeanu, Dorel Teodor Țigău, Mariana Gabi Costache și Cornelia Bacalu", informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-septembrie 2014, pe parcursul desfășurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat, cei șapte inculpați, împreună cu alte 20 de cadre didactice care au calitatea de suspecți în cauză, prin mijloace frauduloase, au supraevaluat lucrările la disciplinele de examen pentru ca 45 de candidați să promoveze.

În acest sens, prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne și parole transmise de la și către candidați pe care aceștia le-au inserat în conținutul lucrărilor de concurs în scopul identificării cu ușurință la corectare.

"Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale, intermediarii pretinzând său primind pentru sine sau pentru profesorii corectori, în schimb, sume de bani cuprinse între 400 și 800 euro pentru fiecare disciplină", se mai arată în comunicat.

În cauză cercetările s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Tulcea și cu suportul informativ și tehnic al Serviciului Român de Informații.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor