Percheziții DIICOT la traficanți de droguri; 52 de consumatori, internați de urgență în spital

Percheziții DIICOT la traficanți de droguri; 52 de consumatori, internați de urgență în spital

Procurorii DICOT împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați au efectuat 28 de percheziții domiciliare pe raza județelor Galați, Brăila și Tulcea în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de mare risc și produse cu efect psihoactiv (etnobotanice).

Din primele investigații, anchetatorii susțin că au fost identificați peste 200 de consumatori care cumpărau droguri de la această grupare, dintre care doar în luna ianuarie 52 au fost internați de urgență în spital, iar 5 au intrat în comă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu luna martie 2014, membrii grupării au procurat, deținut, oferit și valorificat către alte persoane (inclusiv persoane aflate în stare de deținere) droguri de mare risc (comprimate ecstasy) și droguri de risc (produse cannabice sub formă de marijuana).

De asemenea, membrii grupării au produs importante cantități de "produse etnobotanice", prin impregnarea unor substanțe cu efect psihoactiv în produse ce pot fi consumate prin inhalare ori prizare, ulterior acestea fiind oferite spre vânzare către consumatori (în special tineri).

Procurorii mai susțin că o mare parte a persoanelor care au consumat astfel de substanțe în ultima perioadă de timp au avut nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgență.

La sediul Serviciului Teritorial Galați al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism vor fi aduse, în vederea audierii și dispunerii măsurilor procesuale, 90 de persoane.

La acțiune participă cadre din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Galați, Gărzii de Coastă — Sectorul Poliției de Frontieră Isaccea și Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?