Percheziții la contrabandiști cu țigări și alcool: patru persoane - reținute; prejudiciul estimat - 500.000 de lei

Percheziții la contrabandiști cu țigări și alcool: patru persoane - reținute; prejudiciul estimat - 500.000 de lei

Patru persoane au fost reținute în urma a 32 de percheziții efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș pe raza județelor Mureș, Suceava și Harghita, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool. Prejudiciul total cauzat este estimat la 500.000 de lei.

"Polițiștii din Mureș au ridicat 772 de litri de alcool etilic, 408.210 țigarete, 13.430 de lei, 5.300 de euro și 325 de litri de motorină, în urma perchezițiilor efectuate, ieri, pe raza județelor Mureș, Harghita și Suceava", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis joi AGERPRES.

La acțiune au participat 70 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului de Investigații Criminale — Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, ai Poliției Municipiului Târgu Mureș, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, precum și jandarmi.

"De asemenea, în cadrul activităților desfășurate anterior în cauză, două persoane, din municipiul Târgu Mureș, au fost surprinse, în flagrant delict, pe raza municipiului Toplița, în timp ce transportau 80.000 de țigarete, provenite din contrabandă", se arată în comunicat.

Din cercetări a reieșit că, în cursul acestui an, cei în cauză ar fi achiziționat, comercializat și distribuit, pe raza județului Mureș, însemnate cantități de alcool neaccizat și țigări de contrabandă, provenite din Ucraina și Republica Moldova.

În urma administrării probatoriului, patru persoane au fost reținute, pentru 24 ore, pentru achiziționarea de alcool etilic și de distilate în vrac, de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse, potrivit titlului VII, și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic și contrabandă.

Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Informații și Protecție Internă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

2 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

3 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

4 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…