Peste 200 de polițiști locali au PROTESTAT în Piața Constituției

Peste 200 de polițiști locali au PROTESTAT în Piața Constituției

Cei peste 200 de membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex", care au protestat luni, de la ora 13,00, în Piața Constituției, au încheiat acțiunea revendicativă fără să se înregistreze niciun fel de incidente.

Polițiștii locali au ieșit în stradă pentru a protesta față de intenția autorităților de a reduce cu 50% norma de hrană, prin intermediului unui proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

"Cerem autorităților să nu promoveze proiectul de Hotărâre privind reducerea normei de hrană la jumătate, proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă Hotărârea de Guvern va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc", a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului "Pro Lex".

Potrivit acestuia, 80% dintre polițiștii locali primesc un salariu de 700 lei, iar acordarea normei de hrană le-ar conferi un venit acceptabil în raport cu munca prestată și riscurile la care sunt expuși.

Pe lângă menținerea normei de hrană la valoarea integrală, sindicaliștii doresc și prelungirea termenelor stabilite pentru formarea inițială în unitățile de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În paralel cu acțiunea din Piața Constituției, sindicatul "Pro Lex" a mai organizat luni mitinguri de protest și în Cluj, Arad, Suceava și în alte județe, la care au participat sute de polițiști locali. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia