Ploiești: Costin Berevoianu și Vlad Moisescu, reținuți de DNA

Fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, și fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu au fost reținuți joi după-amiază de DNA Ploiești în dosarul privind Apa Nova, au declarat surse judiciare. În sediul DNA Ploiești se mai află și omul de afaceri Ovidiu Semenescu, el urmând să fie audiat în aceeași cauză.

Procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Apa Nova București, de la Primăria sectorului 1 și de la Primăria Generală a Capitalei, efectuând totodată cinci percheziții la domicilii și sedii ale unor societăți comerciale, într-un dosar care vizează infracțiunile de cumpărare de influență și trafic de influență, fapte comise în perioada 2008 — 2015.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat că ar fi făcut trafic de influență în favoarea societății Apa Nova București prin intermediul lui Vlad Moisescu și Costin Berevoianu, ambii având relații importante în administrația publică locală, potrivit unor surse judiciare.

Timp de mai mulți ani, Ovidiu Semenescu, în calitate de reprezentant neoficial în România al unui grup de firme, s-ar fi folosit de relația cu Vlad Moisescu și de influența pe care acesta o avea la nivelul Primăriei sectorului 1, pentru obținerea unor contracte cu instituții publice. În schimbul serviciilor sale, Moisescu ar fi primit contracte de consultanță pentru o firmă pe care o controla, fără a presta în realitate niciun serviciu în baza acelor contracte.

Semenescu ar fi procedat în același mod și cu Costin Berevoianu, pentru ca acesta să-și exercite influența la nivelul Primăriei Municipiului București.

Conform acelorași surse, Semenescu ar fi primit sume mari de bani în schimbul intervențiilor în favoarea firmelor controlate de grupul respectiv, deși nu a fost niciodată angajat oficial în nicio funcție din cadrul acestor societăți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Imaginea care arată că ruşii sunt în stare de orice / Să credem în vaccinul lui Putin?