Ponta a îngenuncheat CNA în faţa Antenei3/Dictatura impusă de Laura Georgescu îmbracă forme penale

Ponta a îngenuncheat CNA în faţa Antenei3/Dictatura impusă de Laura Georgescu îmbracă forme penale

Membra CNA Narcisa Iorga a dezvăluit că vineri, exact ziua în care s-a anunțat sentința lui Dan Voiculescu, iar Antena 3 s-a dez­lănțuit la adresa jus­ti­ției și a cerut oamenilor să iasă în stradă, departamentul de monitorizare al Consiliului a rămas fără curent.

Aparatura instituției nu ar fi înregistrat nimic peste weekend (nici „Plimbarea la Cotroceni”, evenimentul central al acestor zile) dacă Bogdan Roman, consilierul IT, nu ar fi venit din proprie inițiativă să pornească aparatele, după ce a pornit curentul. În urma gestului său, consilierul IT a fost pus să explice în scris de ce a venit la serviciu într-o zi liberă, iar jandarmul care se află la poartă a fost mustrat că l-a lăsat să intre.

Exemple de manipulări şi linşaje mediatice lansate în ultimele două săptămâni de Antena 3:

  -atacuri în cascadă la DNA/Laura Kovesi, acuzată că a instrumentat politic dosarul Voiculescu - ICA
  -atacuri la completul de judecată din dosarul ICA
  -manipularea deciziei instanţei, Antena 3 pretinzând că este "Post confiscat"
  -manipularea publică în legatură cu "plimbarea spontană" de la Cotroceni - în fapt un   miting în toată regula la care Jandarmeria a închis ochii
  -prezentarea celor care au o poziţie diferită de a postului drept "sceleraţi" şi "urmaşi ai lui Goebbels"

Întreruperea înregistrării emisiunilor Antena3 de către Departamentul de monitorizare din cadrul CNA în ziua în care la acest post s-a afişat explicit pe ecran că sentinţa prin care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de executare a fost o execuţie politică este o infracţiune. Iar organele în drept să cerceteze acest lucru ar trebui să acţioneze imediat. Fără milă. Pentru că avem de-a face, pe faţă, cu o sabotare cinică şi penală a unui drept colectiv de către o persoană sau un partid politic. Însă, în acest caz, prim-ministrul României ar trebui să iasă public şi să declare că a instaurat dictatura personală asupra instituţiilor statului. Idioţii de prin celelalte televiziuni, care tratează ce s-a întâmplat la CNA cu jumătate de gură în aşteptarea bugetului de publicitate de la PSD, sunt la fel de vinovaţi, prin complicitatea lor, ca cei care au generat acest sabotaj fără precedent.

Parlamentul tace

În altă ordine de idei, CNA este o instituţie aflată în subordinea Parlamentului României. Nici un nenorocit de parlamentar nu a luat o poziţie de condamnare a ceea ce se întâmplă în aceste zile. Nici măcar ăla de la PNL, Georgel ăla de a fost, culmea bătăii de joc pentru această ţară, ministru al culturii. Despre Georgică Severin n-are rost nici să mai pomenim. Laura Georgescu l-a făcut jigodie. Şi Ponta i-a interzis acestui slugoi umflat cu contracte de la stat să aibă vreo reacţie.

Ponta apasă pe butoane

Mai este un aspect pervers. Care începe să devină sfidător. Şi el s-a manifestat, devoalându-se, prima dată, duminică. În timpul, şi după circoteca organizată de Antena3. Ponta vrea să-şi arate muşchii în faţa pesediştilor şi susţinătorilor, că acolo unde are el butoanele nu se întâmplă nimic. Ăia fac ce zice el. În cazul de duminică, Jandarmeria Română. Săracii jandarmi de rând! Ei nu au nici o vină! La fel se întâmplă şi acum , cu CNA. Ponta arată că tot ce are în subordine poate să încalce legea în funcţie de nevoile unuia sau altuia. Să nu mai vorbim că infracţiunea de întrerupere a curentului ţine de o investigare a unor organe MAI. Aflate tot sub Ponta.

Consilierului IT Bogdan Roman i s-au luat cheile și a primit interdicție de a intra în camerele de monitorizare, deși echipamentele sunt pe inventarul lui. Fără intervenția lui, CNA putea rămâne fără monitorizări zile întregi.

Lui Bogdan Roman, consilierul IT care a avut inițiativa de a reporni sâmbătă sistemul de monitorizare al CNA, oprit în urma unei suspecte pene de curent, i s-au luat cheile de la departamentul de monitorizare de către șefa lui directă. Mai mult, angajatul spune că i s-a interzis să intre singur în camerele de monitorizare, deși echipamentele ce se află acolo sunt trecute pe inventarul lui.

Iată ce spune acest om despre cele întâmplate la CNA.

,, Prima întrerupere de curent a avut loc joi, în jurul orei cinci. Pana de curent de atunci a durat în jur de două ore. Am reușit să repornim aparatele a doua zi, vineri, fiind zi de lucru. În cursul zilei de vineri, când eram gata de plecare, tot în jurul orei cinci, a mai avut loc o pană de curent. A avut de suferit etajul șase: capturile, monitorizarea etc. Sâmbătă dimineață am găsit curentul pornit. Venisem din proprie inițiativă, ca să pornesc aparatele. Nu era prima dată când veneam. Luni dimineață am fost chemat de Floren­ța Do­­robanțu, șefa mea, la ea în birou. Acolo se mai aflau directoarea de la monitorizare, Grațiela Fota, și doamna Laura Georgescu. Doamna Laura Georgescu a vorbit foarte puțin, mai mult în șoaptă și nu mi s-a adresat direct. În aceea întâlnire, șefa mea, doamna Dorobanțu, mi-a cerut explicații legate de ce s-a întâmplat sâmbătă. I-am povestit ce s-a întâmplat. Mi-a cerut să fac un proces verbal, pe care l-am predat mai departe cancelariei președintelui. Doamna secretară a refuzat să îmi dea număr de înregistrare, deși doamna Laura Georgescu era de față. La scurt timp mi s-au cerut cheile de la camerele de monitorizare, totodată cu un proces verbal de predare/primire. Ironic este faptul că toate echipamentele, extrem de scumpe, sunt trecute pe inventarul meu, iar eu, cu toate acestea, nu mai am acces la ele. Aș interpreta acest lucru ca împiedicarea efectuării unor sarcini de serviciu. Protocolul în acest moment este că, dacă ceva se întâmplă pe plan tehnic, să mă duc la doamna director Grațiela Fota și să cer cheia. Am vorbit cu ofițerul de jandarmerie de la poartă, care a fost mustrat pentru că mi-a dat voie să merg la IT, în condițiile în care omul acela mă cunoștea foarte bine, de ani de zile. Omul m-a legitimat la poartă, mi-a cerut buletinul, el l-a verificat și mi-a dat voie să merg mai departe. Niciunul dintre noi nu a știu că accesul meu acolo a fost restricționat'', a spus Bogdan Roman.

Martor la DNA

Bogdan Roman se numără printre funcționarii CNA care au cerut demisia Laurei Georgescu. Angajatul IT a vorbit atunci cu presa și se numără printre cei zece funcționari ai instituției care au fost chemați ca martori la DNA, pe lângă membrii Consiliului.

„Am fost amenințat cu ceva timp în urmă că urmează să fiu transferat la Departamentul Monitorizare. Laura Georgescu, președintele instituției, are dreptul, pentru o perioadă determinată de șase luni, să mute angajații de colo, colo. Nu cred că pot fi mutat la Departamentul Monitorizare, pentru că nu există un post similar cu al meu, din punctul de vedere al descrierii postului sau al salarizării, iar acesta este criteriul prin care se pot face astfel de transferuri”, a mai explicat consilierul IT. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /