Ponta: Nu vom da un act normativ pentru retragerea ordonanței privind salariilor demnitarilor, așteptăm rectificarea bugetară

Ponta: Nu vom da un act normativ pentru retragerea ordonanței privind salariilor demnitarilor, așteptăm rectificarea bugetară

 Victor Ponta a anunțat, miercuri seara, că Guvernul nu va emite un act normativ prin care să retragă ordonanța privind creșterea salariilor demnitarilor așa cum a anunțat inițial, ci se va aștepta rectificarea bugetară pentru a opera modificări.

"Categoric trebuie făcută modificarea la momentul rectificării bugetare. Nu are resursa bugetară. În general (...) poți să adopți un act normativ care nu este prevăzut în bugetul de stat. (...) Se presupune că înainte de a începe efectiv să facem acel lucru la rectificarea bugetară punem bani în buget. Altfel, rămâne fără obiect.

Dacă nu e bugetată, evident că nu se aplică", a susținut Ponta la B1TV.

Întrebat dacă va exista un act guvernamental prin care să retragă ordonanța, Ponta a răspuns: "Nu, pentru că Gabi Oprea nu merită chestia asta, că el a fost corect. (...) Va fi o formulă politică prin care cel care a fost corect, și anume domnul Oprea, să nu plătească degeaba ceva ce nu a făcut".

Ponta a admis că pot fi găsiți bani în buget pentru creșterea salariilor demnitarilor întrucât nu e vorba de un impact bugetar semnificativ, ci este vorba de un principiu și anume ca această creștere să aibă loc în același timp pentru toți bugetarii.

Inițial, premierul Victor Ponta anunțase joia trecută că în ședința de săptămâna aceasta a Executivului se va emite un act normativ prin care se va amâna intrarea în vigoare a ordonanței de creștere a salariilor bugetarilor de la 1 august, urmând ca această majorare să aibă loc odată cu noua lege a salarizării sectorului bugetar.

La finalul coaliției de guvernare de luni ministrul Muncii Rovana Plimb anunța că decizia de retragere a ordonanței se amână cu o săptămână "pentru că trebuie corectate anumite lucruri". AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina