Ponta: Votul pentru Dragnea - democratic; pentru bătăliile electorale din 2016 nu mai aveam resurse

Ponta: Votul pentru Dragnea - democratic; pentru bătăliile electorale din 2016 nu mai aveam resurse

Victor Ponta a făcut joi o serie de precizări, într-o postare publicată pe Facebook, despre preluarea conducerii interimare a PSD de către Liviu Dragnea și despre activitatea sa de la Palatul Victoria.

Ponta afirmă, astfel, că votul de miercuri din Comitetul Executiv Național al PSD, când social-democrații au ales să fie conduși până la congres de Liviu Dragnea, și nu de Rovana Plumb, a fost "corect, democratic și concludent".

"Sprijinul colegilor mei pentru Liviu Dragnea ca președinte interimar și pentru ideea de unitate este evident. Nu doar că respect acest vot, dar am toată voința și buna credință de a-l sprijini pe Liviu în sarcina dificilă pe care și-a asumat-o. Așa cred că este bine pentru PSD, pentru coaliția de guvernare și pentru oamenii care ne-au votat (dar și pentru că Liviu Dragnea a fost alături de mine în tot mandatul meu de peste 5 ani și am datoria morală să fac acum același lucru față de el)", a scris Victor Ponta.

În privința activității sale de prim-ministru, Ponta arată că până în 2016 vrea să ducă la îndeplinire proiectul de a scoate România din "prăpastia economică și socială" unde a ajuns în 2012, "obiectiv deja realizat", și consolidarea României ca țară fruntașă în UE la creștere economică și echilibru social, oportunități de afaceri și creare de locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii, stabilitate și predictibilitate privind salariile și pensiile.

"Pentru finalizarea acestui Proiect Național, sprijinul partidelor din coaliție și al liderilor acestora (Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin) este esențial", adaugă premierul.

În final, Victor Ponta arată că a renunțat la conducerea PSD pentru că nu mai avea resursele "motivaționale și de timp" pentru evenimentele electorale de anul viitor.

"Este evident că pentru bătăliile electorale din 2016 PSD are nevoie de un suflu nou și de o implicare totală în munca politică și organizatorică. Nu mi-a reproșat nimeni și nu mi-a cerut nimeni să renunț la conducerea partidului, dar nu era nevoie, pentru că am simțit eu singur că nu mai aveam resursele (în primul rând motivaționale și de timp) pentru așa ceva; așa că am cerut colegilor mei să decidă cine să îi conducă în acele bătălii, iar eu voi fi în echipă pe orice poziție se consideră necesar. Ei l-au ales pe Liviu și eu îl sprijin pe el, PSD și Noul USL ca să evităm în 2016 o nouă ediție a blestemului "Meșterului Manole" pe care am tot trăit-o din 1989 încoace!", a mai scris Ponta pe Facebook . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...