Prahova: Peste 850 de specialiști, la Congresul Național de Psihiatrie de la Sinaia

Prahova: Peste 850 de specialiști, la Congresul Național de Psihiatrie de la Sinaia

Peste 850 de specialiști au participat la Congresul Național de Psihiatrie de la Sinaia care s-a încheiat sâmbătă și în cadrul căruia au fost dezbătute, printre altele, teme care vizează noutățile din domeniul sănătății mintale, tulburările psihotice, afective și de personalitate și psihiatria judiciară.

Potrivit profesorului Florin Tudose, membru în Consiliul director al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie, congresul de la Sinaia a arătat maturitatea acestei specialități.

"Acest congres a fost unul care a arătat maturitatea specialității noastre, capacitatea colegilor noștri de a se implica într-un mod cu totul deosebit în asistența medicală. Tema foarte generoasă, psihiatrie și societate, pe de altă parte o temă spinoasă, greu de discutat într-o țară în care politicienii, opinia publică nu sunt suficient de interesați de subiectul sănătății mintale", a declarat profesorul Florin Tudose.

El a arătat că psihiatria este un domeniu activ care rămâne în topul medicinei contemporane, aceasta făcând parte din sfera medicinei comportamentale.

"Psihiatria este un domeniu foarte activ, chiar numele ei sugerează că ea e o practică medicală în acțiune. (...) Cred că psihiatria rămâne undeva în topul medicinei contemporane și ea vine să completeze această nouă sferă a medicinei comportamentale, centrată pe client și pe comportamentele pacientului pentru că foarte multe din bolile nervoase sunt rezultatele comportamentelor noastre greșite", a explicat Florin Tudose.

În cadrul congresului au fost organizate și diverse workshopuri, dar și sesiuni de comunicări orale, prezentări și conferințe, iar Florin Buicu, secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a susținut dezbaterea 'Problemele actuale ale psihiatriei românești'.

Congresul a fost însoțit de o expoziție medicală specializată, în cadrul căreia zeci de companii medicale au expus cele mai noi tratamente și tehnologii în domeniul psihiatriei și al sănătății mintale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 Țara în care am ajuns să trăim...