Predoiu: O serie de dosare încă se procesează în justiție și domni din PSD și partidul lui Tăriceanu au emoții

Predoiu: O serie de dosare încă se procesează în justiție și domni din PSD și partidul lui Tăriceanu au emoții

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, sâmbătă, la Galați, că scopul atacurilor la adresa Justiției este acela de a submina încrederea în acest sistem pentru că în mecanismul justiției se procesează o serie de dosare, iar persoane din PSD și PLR au "oarecari emoții".

El a subliniat că nu politicenii fac ordine în justiție, ci mecanismele proprii care fac evaluări și trag concluzii.

"Nu politicianul face justiție în justiție. CSM, potrivit Constituției și legilor de organizare judecătorească, face justiție în justiție, adică are Inspecția Judiciară care evaluează și va trage o concluzie. Deja, sunt proceduri în curs. Să nu se justifice atacurile asupra justiției și credibilității ei printr-un caz particular. În fiecare zi, în România se judecă sute de mii de cazuri... Până una alta, Justiția Română este pe un drum bun și este în fruntea sondajelor de încredere, cred că asta este și problema domnului Tăriceanu și ăsta este și scopul celor care fac acest atac la justiție instrumentând un caz emoțional pentru a submina încrederea în această justiție. De ce? Pentru că acolo, în mecanismul justiției, sunt încă dosare importante care se procesează. Fie la parchet, fie pe rolul instanțelor și cred că o serie de domni sau tovarăși mai bine zis din PSD, din partidul domnului Tăriceanu au oarecari emoții. Atunci e bine, preventiv, să submineze încrederea în justiție", a susținut Predoiu, într-o conferință de presă.

Prim-vicepreședintele PNL a lăudat prestația Liviei Stanciu la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"În ceea ce privește președintele ÎCCJ, să vedem ce a făcut pentru imaginea României făcându-și meseria, nu altceva. Luați rapoartele de țară pe justiție, vedeți cum arătau mențiunile despre ÎCCJ până să preia doamna Stanciu primul mandat și vedeți cum arată acum. O să vedeți o diferență pozitivă. Una dintre problemele constante în rapoartele de țară a fost faptul că pe rolul ÎCCJ erau foarte multe dosare de mare corupție care nu se judecau, se amânau ani de zile. Au fost cazuri celebre care au durat opt — nouă ani... Or, după preluarea mandatului de către Livia Stanciu, aceste dosare nu au mai trenat, s-au judecat la timp, s-au dat soluții", a explicat Predoiu.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu și prim-vicepreședintele formațiunii Cătălin Predoiu au participat, timp de două zile, la mai multe întâlniri cu membri ai organizațiilor liberale din județul Galați.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene