Președintele CJ Gorj, despre incompatibilitate: A fost o omisiune în completarea declarației de avere, voi contesta decizia ANI

Președintele Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat miercuri, referitor la decizia ANI privind incompatibilitatea, că a fost vorba despre o omisiune în completarea declarației de avere privind veniturile din anul 2013, fiind vorba despre o sumă în valoare de 800 de lei rezultată din din contractele încheiate cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, respectiv Inspectoratul Școlar Gorj.

Ion Călinoiu a afirmat că nu a fost înștiințat în mod oficial în momentul începerii cercetărilor în cazul său și nici nu i s-a cerut un punct de vedere referitor la situația respectivă.

"Nu am fost înștiințat în mod oficial nici în momentul când a început cercetarea, nu mi s-a solicitat niciun punct de vedere vizavi de această acuză. Am luat la cunoștință și nu sunt surprins. Este vorba de o sumă de 800 lei pe care i-am obținut în calitate de expert într-un proiect în parteneriat cu o instituție abilitată pe lângă ISJ de promovare a parteneriatului social pentru susținerea și dezvoltarea învățământului tehnic. Pentru ANI este o valorificare a potențialului său de activitate și verificare, dar eu consider că această omisiune de declarare a venitului din 2013 îmi aparține și o voi justifica. Este vorba de un venit pe termen scurt, am primit banii pe card, a fost o simplă omisiune. A fost vorba de un proiect de doar câteva luni, în rest nu am avut altceva decât venitul soției și al meu", a spus Ion Călinoiu.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în formă continuată de către președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan cu funcția de președinte al CJ Gorj următoarele calități: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în perioada 1 septembrie — 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt — expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în perioada 1 iunie—31 iulie 2013. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …