Președintele Comisiei economice din Senat, liberalul Eugen Țapu Nazare, contestă pensiile speciale

Președintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Eugen Țapu Nazare, s-a declarat, duminică, împotriva pensiilor speciale și a precizat, într-o conferință de presă, că acestea sunt incorecte și discriminează cetățenii. Senatorul a acuzat, totodată, PSD că, în calitate de partid care a propus proiectul în Parlament, nu a fost interesat de părerea cetățenilor.

"Realitatea e clară, PSD este pentru privilegii iar PNL este împotriva privilegiilor. Vă reamintesc că legea a fost retrimisă în Parlament de către președintele Iohannis, ca gest că dezaprobă această idee. PNL a fost împotriva legii și prima oară, și a doua oară. Prima oară, în iunie, PNL a votat contra, iar a doua oară, în această săptămână, parlamentarii PNL au părăsit sala de plen. Nu am dorit să alimentăm moara de zvonuri a PSD, care ar fi început să vorbească despre faptul că și liberalii au susținut legea. Am plecat din sală ca să fie clar cine și-a votat pensie specială și cine nu", a declarat Eugen Țapu Nazare.

El a dat exemplul președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a spus public că refuză să solicite pensie specială pentru mandatele de parlamentar.

"PNL îl are pe Quintus, PSD îi are pe Iliescu și Năstase. În legătură cu pensiile pentru aleșii locali, PNL are aceeași poziție, și anume că nu susținem privilegiile. Vrem însă ca primarii și viceprimarii să fie salarizați mai bine, pentru că au răspunderi importante pentru localitățile pe care le conduc. Deci, pensii la fel, dar salarii mai mari. Așa e corect dacă vrem administrații locale performante", a mai declarat președintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Eugen Țapu Nazare.

Eugen Țapu Nazare este și președintele filialei PNL Piatra Neamț.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…