Președintele Comisiei economice din Senat, liberalul Eugen Țapu Nazare, contestă pensiile speciale

Președintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Eugen Țapu Nazare, s-a declarat, duminică, împotriva pensiilor speciale și a precizat, într-o conferință de presă, că acestea sunt incorecte și discriminează cetățenii. Senatorul a acuzat, totodată, PSD că, în calitate de partid care a propus proiectul în Parlament, nu a fost interesat de părerea cetățenilor.

"Realitatea e clară, PSD este pentru privilegii iar PNL este împotriva privilegiilor. Vă reamintesc că legea a fost retrimisă în Parlament de către președintele Iohannis, ca gest că dezaprobă această idee. PNL a fost împotriva legii și prima oară, și a doua oară. Prima oară, în iunie, PNL a votat contra, iar a doua oară, în această săptămână, parlamentarii PNL au părăsit sala de plen. Nu am dorit să alimentăm moara de zvonuri a PSD, care ar fi început să vorbească despre faptul că și liberalii au susținut legea. Am plecat din sală ca să fie clar cine și-a votat pensie specială și cine nu", a declarat Eugen Țapu Nazare.

El a dat exemplul președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a spus public că refuză să solicite pensie specială pentru mandatele de parlamentar.

"PNL îl are pe Quintus, PSD îi are pe Iliescu și Năstase. În legătură cu pensiile pentru aleșii locali, PNL are aceeași poziție, și anume că nu susținem privilegiile. Vrem însă ca primarii și viceprimarii să fie salarizați mai bine, pentru că au răspunderi importante pentru localitățile pe care le conduc. Deci, pensii la fel, dar salarii mai mari. Așa e corect dacă vrem administrații locale performante", a mai declarat președintele Comisiei economice a Senatului, liberalul Eugen Țapu Nazare.

Eugen Țapu Nazare este și președintele filialei PNL Piatra Neamț.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

3 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Cine sunt procurorii propuși pentru preluarea șefiei celor mai importante parchete din țară

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere