Primarul din Beiuş, reţinut pentru corupţie, a fost arestat. Administratorul Episcopiei, în libertate

Primarul din Beiuş, reţinut pentru corupţie, a fost arestat. Administratorul Episcopiei, în libertate

Primarul din Beiuş, Adrian Domocoş, reţinut de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bihor, în timp ce administratorul Episcopiei Greco-Catolice a Oradei, Mircea Ovidiu Constantin, reţinut în acelaşi dosar, a fost pus în libertate, decizia nefiind definitivă

Procesul în care au fost judecate cererile procurorilor DNA privind arestarea preventivă a primarului municipiului Beiuş, reţinut pentru mai multe fapte de corupţie, şi a administratorului Episcopiei Greco-Catolice a Oradiei, Mircea Ovidiu Constantin, reţinut în acelaşi dosar, s-a desfăşurat ieri la Tribunalul Bihor.

Potrivit Mediafax, cei doi au fost prezentaţi  în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, dar avocaţii lor au cerut timp pentru studierea probelor. Ulterior, apărătorii celor doi au cerut judecătorului să respingă cererile procurorilor DNA şi să dispună măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

 "Se spune că Domocoş a favorizat biserica prin neîncasarea taxelor şi impozitelor. Dar, potrivit dispoziţiilor Codului Fiscal, cultele sunt scutite de plata impozitului pe profit şi a impozitului pe clădire pentru imobilele retrocedate (...) Din punctul meu de vedere, Biserica Greco-Catolică ar fi trebuit premiată pentru faptul că a dat cu titlu gratuit municipiului Beiuş mai multe imobile aflate în proprietatea acesteia, spre exemplu Liceul «Samuil Vulcan», Biblioteca Municipală, spaţii pentru Universitatea Oradea, locuinţe sociale", a spus avocatul, arătând că nici înainte de 2008, anul în care Domocoş a devenit primar, şi nici după 2008, Biserica Greco-Catolică nu a plătit dări locale.

Primarul arestat, administratorul liber

Astfel, judecătorul a decis arestarea pentru 30 de zile a primarului Adrian Domocoş, în timp ce administratorul Episcopiei a fost pus în libertate, dar decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

În urmă cu două zile, primarul municipiului Beiuş, Adrian Domocoş (PNL), a fost reţinut de procurorii DNA Oradea, într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind un contract încheiat de municipalitate cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

Primarul Adrian Domocoş, preşedinte al PNL Beiuş, este acuzat de luare de mită, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită de primar, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, deţinerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi deţinerea fără drept a muniţiilor. Tot atunci a fost reţinut şi administratorul Episcopiei Greco-Catolice Oradea, Mircea Constantin, cercetat pentru dare de mită.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria