Procurorii DNA au ridicat noi documente de la sediul Consiliului Județean Hunedoara

Procurorii DNA au ridicat noi documente de la sediul Consiliului Județean Hunedoara

Procurorii DNA au ridicat marți noi documente de la sediul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, în cadrul cercetărilor din dosarele de corupție în care este anchetată o parte din fosta conducere a instituției administrative, dar și mai mulți funcționari din cadrul acesteia. 'Procurorii DNA au venit la sediul CJ Hunedoara și au solicitat mai multe documente, referitoare la dosare penale în care sunt cercetate diferite persoane din cadrul instituției. Nu au fost sigilate birouri', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara, Anca Dumitra.

Deoarece ancheta este în plină desfășurare, purtătorul de cuvânt al CJ Hunedoara nu a putut oferi detalii legate de conținutul documentelor solicitate de procurorii anticorupție.

Activitatea președintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, și cea a vicepreședintelui suspendat, Tiberiu Balint, fac obiectul unui dosar de cercetare penală instrumentat de procurorii anticorupție, din luna noiembrie 2014.

Mircea Moloț este acuzat de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese și deținerea fără drept a unui document ce conține informații secret de stat.

Tiberiu Balint este acuzat de procurorii DNA de săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și spălare de bani, în forma instigării.

Cei doi se află sub control judiciar.

Într-un alt dosar sunt cercetați secretarul CJ Hunedoara, Dan Daniel, și șeful Serviciului de Administrație Publică din cadrul CJ Hunedoara, Mihaela Dorina Ștefan, ei fiind suspectați de abuz în serviciu, într-un dosar ce face referire la organizarea concursului de ocupare a funcției de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), instituție subordonată Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

În același dosar este anchetată și directoarea generală a DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....