Procurorii DNA ridică acte de la Primăria Timişoara privind finanţarea echipei FC Poli

Procurorii DNA ridică acte de la Primăria Timişoara privind finanţarea echipei FC Poli

Procurorii DNA ridică acte de la Primăria Timişoara privind finanţarea echipei FC Poli

Procurorii DNA au descins, marţi dimineaţă, la Primăria Timişoara, unde au fost primiţi de primarul Nicolae Robu, aceştia urmând să ridice mai multe documente privind finanţarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timişoara.

Procurorul-şef al DNA Timişoara, Tamaş Schiffbeck, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, marţi, procurori ai DNA se află la Primăria Timişoara pentru a ridica mai multe dosare.

"Nu putem vorbi de o percheziţie. Mai exact procurori de la DNA ridică acte de la Primărie în dosarul privind finanţarea echipei de fotbal FC Timişoara de către Consiliul Local", a declarat Schiffbeck.

Procurorii DNA au fost primiţi de primarul Nicolae Robu.

În anul 2008, Consiliul Local Timişoara şi echipa de fotbal FC Poli Timişoara au semnat un contract de finanţare prin care CL se angaja să finanţeze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performanţele. LA acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timişoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.

"Suma alocată de Primăria Timişoara va fi folosită pentru acoperirea în mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotărârii de Guvern 1447/2007", se arăta în contractul semnat între cele două părţi.

În 2009, un raport al Curţii de Conturi a arătat că, din suma de bani obţinută de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timişoara, 150.000 de euro au fost folosiţi fără a respecta legea.

Contractul avea o clauză potrivit căreia, dacă auditul intern al Primăriei constată că nu se fac cheltuieli conform legii, banii folosiţi altfel se returnează.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”