RABLA 2014: Câte tichete sunt disponibile după o săptămână de la începerea programului

RABLA 2014: Câte tichete sunt disponibile după o săptămână de la începerea programului

Peste 15.500 de tichete, dintr-un total de 17.000, sunt disponibile după o săptămână de la începerea programului Rabla 2014, informează Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC).

RABLA 2014: Câte tichete sunt disponibile după o săptămână de la începerea programului (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, la o săptămână de la lansarea oficială a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2014 pentru persoane fizice, până marţi, ora 9.00, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) erau înregistrate 1.462 de rezervări, dintre care: 1.421 de rezervări ale căror date au fost verificate şi validate la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (MAI), trei rezervări în curs de verificare, iar 38 de rezervări au fost invalidate, din cauza datelor completate greşit sau eronate).

Conform centralizării, marţi, în sistemul informatic al AFM, din cele 17.000 de tichete mai sunt disponibile 15.538.

"Îmi doresc un program corect şi transparent. Atât noi autorităţile, cât şi beneficiarii, trebuie să putem şti la orice oră care este numărul tichetelor disponibile. Tocmai de aceea am decis, împreună cu colegii de la AFM, ca aceste informaţii să fie la dispoziţia tuturor, în timp real, pe site-ul AFM", a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi.

MMSC mai precizează că, pentru o mai bună informare a persoanelor care doresc să se înscrie în program, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituţiei situaţia tichetelor disponibile care va fi actualizată zilnic, până la epuizarea stocului alocat. Situaţia tichetelor poate fi vizualizată pe http://www.afm.ro/index.php .

Persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou prin programul Rabla 2014 se pot înscrie, din 8 aprilie, la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Anul acesta, cei care vor dori să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat în program pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

Astfel, nemaiexistând fizic tichete, ele nu vor mai putea fi obţinute şi vândute de cei care au de casat o maşină, dar nu vor să cumpere o maşină nouă. În schimb, cei aflaţi în această situaţie trebuie să se înţeleagă din start cu cineva care vrea să cumpere o maşină nouă, căruia să îi cedeze reducerea de 6.500 de lei.

Anul trecut, în cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice şi 3.000 pentru firme şi instituţii publice. Au fost distribuite 20.922 de tichete astfel: 19.211 către persoanele fizice şi 1.711 de tichete către instituţii şi firme.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!