Reşedinţă de judeţ din România, INUNDATĂ din cauza gunoiului aruncat în diguri: "Nu e posibil aşa ceva! Este ca-n junglă" - VIDEO

Reşedinţă de judeţ din România, INUNDATĂ din cauza gunoiului aruncat în diguri: "Nu e posibil aşa ceva! Este ca-n junglă" - VIDEO

Două zone din Râmnicu Vâlcea au fost inundate în prima zi de Paşti după ce canalizarea oraşului a refulat din cauza gunoiului aruncat de oameni direct în diguri, într-o zonă fiind găsită, pe lângă o cantitate mare de gunoi, o banchetă de maşină aruncată sub un pod, care a blocat un canal de scurgere

Vâlcea: Zone inundate din cauza gunoiului aruncat în diguri. A fost găsită chiar o banchetă de maşină (Imagine: Luiza Puiu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Primăria Râmnicu Vâlcea, în zonele ”Morilor” şi ”Troianu” din municipiu s-au produs inundaţii în prima zi de Paşte, după ce canalizarea oraşului a refulat din cauza cantităţilor mari de gunoi aruncate de cetăţeni în diguri.

Astfel, în cartierul Morilor angajaţii administraţiei publice au scos dintr-un canal de scurgere cantităţi mari de gunoi menajer, dar şi o banchetă de autoturism aruncată într-un canal şi care a blocat trecerea apei pe sub un pod.

”Nu este prima dată când s-a întâmplat aici ca podul să fie înfundat de gunoaiele pe care le aruncă locuitorii din zonă. O să trecem la nişte controale drastice pentru că nu se poate chiar aşa. Scurgerea a fost obturată în primă fază de o banchetă de maşină, de o banchetă auto. Dacă e posibil aşa ceva! Vorbim de un oraş municipiu reşedinţă de judeţ şi comportamentul este ca în junglă. Îmi pare foarte rău că o spun, în loc să ne vedem liniştiţi de sărbători toată ziua a trebuit să patrulăm între două puncte - problemă ale oraşului”, a afirmat primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gigi Matei.

Acesta a afirmat că în situaţia din cartierul Morilor ”nu numai natura este de vină, ci în primul rând şi în procent foarte mare, oamenii”.

O altă zonă a oraşului în care s-au produs inundaţii este ”Troianu”, unde un canal subteran peste care a fost turnat covor asfaltic s-a înfundat, iar pentru desfundarea acestuia este nevoie de spargerea covorului asfaltic.

”Este o lucrare mai dificilă care va fi rezolvată după sărbători”, a mai spus primarul oraşului Râmnicu Vâlcea.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”