S-a însurat omul cu butoanele de la B1/Nicolae Dumitru Niro a fost năşit de Gabriel Oprea

S-a însurat omul cu butoanele de la B1/Nicolae Dumitru Niro a fost năşit de Gabriel Oprea

Sâmbătă, Palatul Snagov a găzduit o petrecere deosebită, unde foşti şefi din serviciile secrete, foşti generali de informaţii, manageri de presă, oameni de afaceri controversaţi şi, bineînţeles, aşa-zişi lideri politici, s-au călcat pe bombeuri şi s-au studiat de la distanţă.

S-a însurat Nicolae Dumitru Niro. Iar naş a fost Gabriel Oprea, acelaşi politician care i-a botezat si băiatul lui Victor Ponta.

Niro, omul cu butoanele de la B1

 Nicolae Dumitru, zis Niro, influent om de afaceri si investitor recunoscut, este principalul finanţator al postului B1TV, dar şi susţinător financiar al publicaţiilor Evenimentul Zilei şi Adevărul. Atunci când sunteţi nedumeriţi că, după ce toată ziulica B1 l-a transmis pe Ponta din toate poziţiile, mai spre seară, este criticat în două emisiuni, să ştiţi că butoanele sunt acţionate de la Niro. Noi am scris că B1 s-a predat. Şi aşa este. Ce efect au emisiunile critice dacă Ponta este în permanenţă, în direct, pe post? Însă Niro are şi alte obligaţii. De care se achită la fel de onorabil. Pentru că Elena Udrea, prietena lui intimă, prezentă de altfel la eveniment, apare şi ea când vrea. Chiar şi când sare cu paraşuta. Iar după aceea, dacă vrea Ponta să intre, să facă mişto de ea, intră. Acest lucru chiar s-a întâmplat la B1 TV.

Pe lângă Elena Udrea, o ciurdă întreagă de alţi politicieni au ţinut să participe la nunta lui Niro, neratând prilejul de a face sluj în faţa potentului om de afaceri, în speranţa oţtinerii, cândva, a unui suport financiar pentru cariera lor politică. Printre invitaţi n-au lipsit oameni grei din vechea gardă precum Iulian Vlad, Virgil Măgureanu sau Dan Ioan Popescu, dar si maimuţoi ca Valeriu Zgonea, Cozmin Guşă, Rareş Bogdan. Nici Dorin Cocos. 

Omul cu chinezii din România

Se ştie deja că Nicolae Dumitru Niro controlează prin firma sa 70 la sută din cea mai importantă platformă de comerţ chinezesc din România, cunoscutul Dragon Roşu. Din acest punct de vedere, Niro este un pilon foarte valoros în relaţiile economice chino-române.

Apartamentul de lux a lui Ponta, ridicat de NIRO

“Central Residential Park” este, dacă nu cel mai mare proiect imobiliar, oricum printre cele mai importante investiţii locative derulate in România.  La “Central Residential Park” acţionar majoritar era “NIRO ’95 Impex”. Da, firma lui Nicolae Dumitru. Ei bine, prin ianuarie 2007, actuala soţie a lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, semna un precontract de vânzare-cumpărare cu “Central Residential Park S.A.” pentru un apartament. În 20 decembrie 2007, cumpără cu 766.000 RON un apartament de lux de 167 mp în cartierul menţionat mai sus. În 2009, şi tatăl Dacianei, Ilie Sârbu, îşi lua, la rându-i, un apartament, tot acolo. În 2012, cu puţin înainte de a deveni premier, şi Ponta îşi achiziţionează un apartament în acelaşi cartier, e drept, nu direct de la firma lui Niro, ci de la o firmă intermediară (care, în final, se zice că era  deţinută de un offshore din Panama). Ce concluzie să mai tragem: sunt duşmani? Sunt neamuri? Sunt prieteni? 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”