Salariul mediu în RADET este de peste 2.800 de lei brut pe lună

RADET București are 3.598 de angajați iar la 1 decembrie salariul mediu era de peste 2.800 de lei brut pe lună, au precizat reprezentanții Biroului Comunicare al regiei la solicitarea AGERPRES. "Cheltuielile regiei autonome cu salarizarea angajaților reprezintă 10,7% din bugetul instituției pe anul în curs; regia autonomă are un număr de 3.598 de angajați, la 1 decembrie 2015 salariul mediu fiind de 2.834 lei brut/ lună", au precizat aceștia.

Cu privire la salariile persoanelor din conducerea RADET București, Biroul Comunicare a precizat că 0,10% din bugetul instituției pe anul acesta este reprezentat de cheltuielile cu indemnizațiile acestora.

"Cheltuielile cu indemnizațiile de mandat ale celor 15 persoane reprezintă 0,10% din bugetul instituției pe anul 2015, respectiv pentru Consiliul de Administrație (0,02%) și pentru comitetul director (0,08%)", menționează sursa citată.

În 2015 nu s-au acordat majorări salariale angajaților RADET București

"Ultima majorare salarială acordată tuturor angajaților a fost în 2014, pentru acoperirea parțială a inflației pe anul 2010. Astfel, în baza prevederilor art. 109, alin. 1 din Contractul Colectiv de Muncă, a fost acordată tuturor salariaților o sumă fixă de 67 lei brut /lună. În vederea motivării personalului care desfășoară activități de producție în sezonul rece. Începând cu 1 decembrie, un număr de 227 de angajați vor beneficia de categorii sau gradații", mai precizează sursa citată.

Consilierii municipali au adoptat în ședința CGMB din 26 noiembrie proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri și cheltuieli al RADET București pe 2015. Potrivit proiectului, veniturile totale ale RADET București se ridică la 1.205.277.000 de lei, iar cheltuielile totale, la 1.531.190.000 de lei.

Pe 10 decembrie, CGMB a votat o nouă rectificare bugetară, pentru a putea aloca RADET suma de 37 milioane lei, care provine din bugetul Administrației Străzilor.

Consilierii au calificat această măsură drept una extrem de necesară pentru a acoperi funcționarea RADET până la accesarea împrumutului de 248 milioane lei de la Ministerul Finanțelor Publice, bani ce vor fi dați către regiei ca să poată asigura furnizarea energiei termice în această iarnă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan