Se reactivează „Casa Verde”, deocamdată pentru dosarele depuse în 2011

Dosarele restante din programul Casa Verde 2011 vor fi analizate urgent și se vor semna contractele de finanțare pentru cele acceptate, a declarat astăzi, citat de Mediafax, ministrul Mediului, Attila Korodi.
Ministrul spune că în acest an se vor semna dosarele de finanțare pentru 5.835 beneficiari și vor fi analizate urgent și cele 9.776 rămase din 2011. În urmă cu trei ani, ultimul în care s-au depus dosare în vederea finanțării instalării de sisteme de încălzire care folosesc energia regenerabilă, au fost depuse în total 23.938. Dintre acestea, 14.162 au fost analizate, iar 9.776 sunt în curs de analiză. Din cele analizate, 11.509 au fost acceptate şi 2.653 au fost respinse. Pentru 5.674 de beneficiari contractele au fost semnate în 2011 şi 2012, iar în acest moment sunt în curs de plată, valoarea celor deja decontate depășind 32 milioane lei. Pentru ceilalți peste 5.800 de beneficiari acceptați în 2011 se începe semnarea contractelor în această săptămână. Tot în acest an se vor semna și contractele celor acceptați după analiza celorlalte dosare restante. Totodată, beneficiarii cu dosare acceptate vor avea posibilitatea să modifice proiectele inițiale, dată fiind perioada mare de timp scursă din 2011 și progresele tehnologice înregistrate. Contractul de finanţare nerambursabilă intră în vigoare la data semnării acestuia de către părţile contractante şi este valabil până la finalizarea proiectului, dar nu mai târziu de 12 luni de la data semnării.
Ministrul n-a putut spune dacă în acest an se deschide o nouă sesiune de depunere de dosare, decizia fiind adoptată în funcție de programarea finanțărilor aflate în curs și de încasările la Fondul de Mediu, a precizat Korodi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită