Site-ul anuntul.ro, urmărit penal pentru proxenetism

Site-ul anuntul.ro, urmărit penal pentru proxenetism

SC Anunțul Telefonic SRL, compania care administrează site-ul www.anuntul.ro, a fost pusă sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Procurorii susțin că site-ul a fost folosit de mai multe persoane pentru practicarea prostituției, prin postarea unor anunțuri la rubrica "Matrimoniale".

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, inițial, în acest dosar, procurorii au pus sub acuzare, în luna martie, 19 persoane sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de proxenetism, o parte dintre acestea fiind arestate preventiv sau arestate la domiciliu.

Ulterior, pe 3 aprilie, în același dosar, procurorii au extins urmărirea penală pe numele altor persoane, precum și în cazul SC Anunțul Telefonic SRL și a altor două societăți comerciale, care promovau și desfășurau activități de masaj erotic.

Totodată, prin același referat, procurorii au solicitat luarea măsurii preventive a interzicerii activităților de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracțiunea de proxenetism pe o perioadă de 60 de zile față de SC Anunțul Telefonic SRL, și anume, interzicerea publicării anunțurilor online din cadrul subrubricii "Ea caută partener — Rubrica Matrimoniale" pe site-ul www.anunțul.ro, cererea fiind admisă de un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 București.

Procurorii susțin că, în perioada 24 mai 2013 — 4 februarie 2015, site-ul www.anuntul.ro a înlesnit practicarea prostituției de către mai multe persoane, prin postarea unor anunțuri la rubrica "Matrimoniale" — subsecțiunea "Ea caută partener", prin intermediul cărora erau racolați clienții.

În fapt, prin intermediul unor carduri de plăți, persoanele cercetate în cauză au achitat anunțurile care apăreau pe site publicate la rubrica și secțiunea menționată iar, prin intermediul numerelor de telefon care însoțeau anunțurile, clienții contactau persoanele de sex femeiesc și obțineau, contra-cost, serviciile dorite.

Activitățile de urmărire penală vizând probarea participației penale a inculpaților s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1 București și cu suportul informativ și tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale