ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 21 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 21 OCTOMBRIE

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că demisionează din Parlament, nu și din partid, iar în 2016 va reveni în Legislativ. DNA a transmis anterior Camerei Deputaților două cereri de încuviințare a arestării lui Viorel Hrebenciuc în două dosare diferite.

* Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat luarea unei decizii în cazul deputatului Ioan Adam, pentru care Direcția Națională Anticorupție a cerut încuviințarea arestării preventive în dosarul retrocedărilor ilegale, a anunțat președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

* Procurorii DIICOT efectuează 110 percheziții în nouă județe din țară și în Capitală în cadrul unei acțiuni ce vizează destructurarea unor grupări de evazioniști cu alcool contrafăcut. Potrivit unor surse judiciare, persoanele căutate de autorități fabricau vin, coniac și votcă din spirt medicinal. Prejudiciul în acest caz se ridică la 5 milioane euro.

* Procurorii DNA din Bacău au început urmărirea penală pe numele deputatului Dorinel Ursărescu într-un dosar de evaziune fiscală cu combustibili. Au fost puși sub acuzare și Valentin Grosu, fost șef al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău, și Andrei Răzvan, fost inspector la Direcția supraveghere accize și operațiuni vamale din Autoritatea Națională a Vămilor.

* Guvernul urmează să dezbată proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.297/2004 privind piața de capital. Modificarea are ca scop încadrarea României în grupul piețelor de capital emergente pentru asigurarea vizibilității în plan extern, reprezentând totodată și o modalitate directă de a atrage noi categorii de investitori, precizează Ministerul Finanțelor.

* Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor organizează în perioada 24 — 28 octombrie o serie de manifestări cu prilejul pelerinajului anual la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, prăznuit la 27 octombrie, ale cărui Sfinte Moaște se păstrează în Catedrala patriarhală.

* Orchestra Filarmonicii din Berlin va concerta, în premieră, la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional "George Enescu" (30 august-20 septembrie 2015), a anunțat Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului, într-o conferință de presă desfășurată la Institutul Francez.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vor fi prezenți la ediția de anul viitor a Festivalului Enescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...