ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 21 OCTOMBRIE

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că demisionează din Parlament, nu și din partid, iar în 2016 va reveni în Legislativ. DNA a transmis anterior Camerei Deputaților două cereri de încuviințare a arestării lui Viorel Hrebenciuc în două dosare diferite.

* Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat luarea unei decizii în cazul deputatului Ioan Adam, pentru care Direcția Națională Anticorupție a cerut încuviințarea arestării preventive în dosarul retrocedărilor ilegale, a anunțat președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

* Procurorii DIICOT efectuează 110 percheziții în nouă județe din țară și în Capitală în cadrul unei acțiuni ce vizează destructurarea unor grupări de evazioniști cu alcool contrafăcut. Potrivit unor surse judiciare, persoanele căutate de autorități fabricau vin, coniac și votcă din spirt medicinal. Prejudiciul în acest caz se ridică la 5 milioane euro.

* Procurorii DNA din Bacău au început urmărirea penală pe numele deputatului Dorinel Ursărescu într-un dosar de evaziune fiscală cu combustibili. Au fost puși sub acuzare și Valentin Grosu, fost șef al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău, și Andrei Răzvan, fost inspector la Direcția supraveghere accize și operațiuni vamale din Autoritatea Națională a Vămilor.

* Guvernul urmează să dezbată proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.297/2004 privind piața de capital. Modificarea are ca scop încadrarea României în grupul piețelor de capital emergente pentru asigurarea vizibilității în plan extern, reprezentând totodată și o modalitate directă de a atrage noi categorii de investitori, precizează Ministerul Finanțelor.

* Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor organizează în perioada 24 — 28 octombrie o serie de manifestări cu prilejul pelerinajului anual la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, prăznuit la 27 octombrie, ale cărui Sfinte Moaște se păstrează în Catedrala patriarhală.

* Orchestra Filarmonicii din Berlin va concerta, în premieră, la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional "George Enescu" (30 august-20 septembrie 2015), a anunțat Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului, într-o conferință de presă desfășurată la Institutul Francez.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vor fi prezenți la ediția de anul viitor a Festivalului Enescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV