ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 5 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 5 DECEMBRIE

România a preluat președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (International Holocaust Remembrance Alliance - IHRA), informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit sursei citate, decizia a fost luată prin consens de către cele 31 de state membre ale IHRA, în cadrul reuniunii plenare desfășurate la Manchester.

* Procurorii Parchetului Capitalei au reținut 11 persoane puse sub acuzare în dosarul de evaziune fiscală de la MediaPro. Acestea urmează să fie prezentate vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

* Premierul Victor Ponta a avut dimineață o întâlnire, la Palatul Victoria, cu fostul prim-ministru britanic Tony Blair, au confirmat pentru AGERPRES surse oficiale. Blair este într-o vizită privată în România, el aflându-se de altfel la București în mai multe rânduri în ultimii doi ani.

* Premierul Victor Ponta a reafirmat că prețul gazelor naturale pentru populație nu va crește în această iarnă și a calificat drept "manipulări" anunțurile care susțin contrariul.

* Președintele Traian Băsescu a semnat joi decretul de decorare a mai multor actuali și foști consilieri prezidențiali și de stat din cadrul Administrației Prezidențiale, printre care se numără Cristian Diaconescu, Iulian Fota, Sebastian Lăzăroiu, Iulian Chifu și Bogdan Mănoiu.

* Peste 130 de polițiști specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române împreună cu 82 de comisari din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat controale la societățile și punctele de lucru ale mai multor centre comerciale angro din municipiul București și județul Ilfov, informează IGPR.

* 27 de infracțiuni au fost constatate și 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.560 de lei au fost aplicate de polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, în urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic, informează un comunicat de presă al Poliției Române.

* Polițiști Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) au surprins în flagrant delict doi bărbați, în vârstă de 29, respectiv 40 de ani, în timp ce comercializau peste 771.000 de articole pirotehnice în zona sectorului 2, informează DGPMB.

* Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Dumitra Ionescu.

* Omul de afaceri Gheorghe Stelian a declarat în fața anchetatorilor că i-a dat lui Dorin Cocoș, în tranșe, suma de 10 milioane de euro, după ce acesta a intervenit pe lângă factori de decizie din Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților în legătură cu acordarea de despăgubiri pentru un teren din București, se arată în motivarea arestării preventive a altei inculpate din dosar, Crinuța Dumitrean.

* Magistrații Tribunalului București au amânat, pentru 11 decembrie, pronunțarea unei sentințe în dosarul RAFO-Carom, în care sunt judecați oamenii de afaceri Ovidiu Tender și Marian Iancu. Dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiției din România, fiind trimis la instanță în august 2006.

* Eurodeputatul social-democrat Cătălin Ivan a declarat că, în opinia sa, sunt "șanse mici" ca Victor Ponta să candideze din nou pentru șefia partidului la Congresul PSD din luna martie a anului viitor.

* Două persoane au fost trimise în judecată de procurorii criminaliști de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce în urmă cu șapte ani au provocat un accident în Delta Dunării în care două persoane au decedat.

* Premierul Victor Ponta a anunțat că noul proiect privind redevențele va intra în dezbatere publică la începutul anului viitor și a afirmat că ar fi fost "o dovadă de iresponsabilitate" ca proiectul să fi fost lansat în timpul anului electoral.

* Un târg tradițional de Crăciun va fi organizat de Ambasada Germaniei la București, începând de vinerea viitoare, în parcarea instituției. Vor fi oferite spre vânzare diferite specialități și dulciuri tipic germane, precum și băuturi, decorațiuni de Crăciun și obiecte de artă lucrate manual, lumânări și jucării de lemn.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro